Žinote posakį „Kartą paragavęs – negali sustot“? Kalbant apie šiuos žagarėlius jis puikiai tinka“, – tikina vilnietė Audronė Zemenskienė, puikiųjų žagarėlių receptu pasidalijusi su „Skonio“ skaitytojais.
Žagarėliai iš tešlos su kefyru
Reikės:
• 2 kiaušinių,
• 100 g grietinės,
• 100 g kefyro,
• 400 g miltų,
• 0.5 a.š. sodos,
• 2 v. š. cukraus,
• žiupsnelio druskos,
• aliejaus kepimui,
• miltelinio cukraus žagarėliams apibarstyti.
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakiau su cukrumi ir druska. Į išplaktus kiaušinius įdėjau grietinės, kefyro su soda ir išmaišiau.
Liko suberti miltus ir išminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
Tešlą iškočiojau ant miltais pabarstytos lentos – plonai kočioti nereikia! Padariau žagarėlius, kuriuos išviriau aliejuje.
Iškeptus žagarėlius apibarsčiau cukraus pudra.
Skanaus!