Kol šeima atsibus, nusipraus, apsirengs, bandelės bus iškepusios. Tad visų mylimų žmonių diena nuo pat ryto bus kupina džiaugsmo, meilės, rūpesčio.
Tešla patiks ir tiems, kurie nemėgsta terliotis – ją lengva paruošti virtuviniame kombaine.
Naktinė mielinė tešla bandelėms
Reikės:
- 250 ml šilto pieno,
- 25 g šviežių arba 7 g sausų mielių,
- 100 g minkšto sviesto,
- 2 kiaušinių,
- 100 g cukraus,
- 0,5 a. š. druskos,
- 3,5 stiklinės miltų.
Kaip gaminti
Mieles supilkite į nedidelį kiekį šilto pieno, palikite, kol suputos.
Į virtuvinio kombaino indą dėkite sviestą, kiaušinius, cukrų, druską, sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite mieles, likusį šiltą pieną, po truputį berkite miltus. Tešla bus skystoka ir gana lipni – todėl ją nepatogu minkyti rankomis.
Palikite tešlą kombaino inde, uždenkite jį ir dėkite į šaldytuvą. Per naktį ji subręs ir šiek tiek išsipūs.
Ryte išimkite tešlą iš šaldytuvo.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite riebalais. Įjunkite orkaitę – nustatykite 180 laipsnių temperatūrą.
Pasiruoškite įdarą (tai padaryti galite ir iš vakaro): skiltelėmis supjaustykite obuolius ir sumaišykite su cinamonu ir žiupsneliu cukraus. Arba varškę išsukite su kiaušiniu ir cukrumi, įmaišykite šaldytų uogų, džemo.
Padalinkite tešlą į mažesnius tešlos gabalėlius, dėkite ant miltuoto paviršiaus ir lengvai juos pakočiokite, padarykite apskritimus. Įdarykite mėgstamu įdaru, užlenkite, suspauskite tešlą.
Palikite bandeles šiek tiek pastovėti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Aptepkite pienu arba plaktu kiaušiniu, apibarstykite sėklomis ir dėkite kepti.
20-25 minutės – ir pyragėliai iškepę.
Skanaukite, o jei liks, neškitės priešpiečiams į darbą.
Jeigu tešlos liks, dėkite į šaldytuvą ir uždenkite – iškepti bandelių galėsite ir vėliau.