Daugelyje receptų kriaušes patroškina keptuvėje, bet jei pasirinksite gerai sunokusias ir minkštas, to daryti nereikės.
Orkaitėje kepti sumuštiniai su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis
Reikalingi produktai (10-15 vnt.):
- mėgstamos duonos ar batono;
- sviesto patepimui;
- 2 gerai sunokusių kriaušių;
- 100 g pelėsinio sūrio;
- šlakelio tiršto balzaminio acto;
- žiupsnelio pjaustytų migdolų riešutų.
Kaip gaminti
Duoną ar batoną supjaustykite riekelėmis. Kiekvieną plonai patepkite sviestu.
Ant viršus uždėkite po kelias riekeles plonai pjaustytų kriaušės riekelių ir užtrupinkite pelėsinio sūrio.
Paruoštas riekeles sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol sūris apsilydys ir riekelės šiek tiek apskrus.
Galiausiai apšlakstykite balzamiko actu, užberkite migdolų riešutų ir mėgaukitės.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Oditėlės blogas“