Kepti sumuštiniai su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis patiks net išrankiausiems

2018 m. lapkričio 28 d. 10:36
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Receptas
Gurmaniškas užkandis mėgstantiems pelėsinį sūrį. Skaniausi šilti, bet ne mažiau gardūs ir atvėsę.
Daugiau nuotraukų (2)
Daugelyje receptų kriaušes patroškina keptuvėje, bet jei pasirinksite gerai sunokusias ir minkštas, to daryti nereikės.
Orkaitėje kepti sumuštiniai su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis
Reikalingi produktai (10-15 vnt.):
  • mėgstamos duonos ar batono;
  • sviesto patepimui;
  • 2 gerai sunokusių kriaušių;
  • 100 g pelėsinio sūrio;
  • šlakelio tiršto balzaminio acto;
  • žiupsnelio pjaustytų migdolų riešutų.
Kaip gaminti
Duoną ar batoną supjaustykite riekelėmis. Kiekvieną plonai patepkite sviestu.
Ant viršus uždėkite po kelias riekeles plonai pjaustytų kriaušės riekelių ir užtrupinkite pelėsinio sūrio.
Paruoštas riekeles sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol sūris apsilydys ir riekelės šiek tiek apskrus.
Galiausiai apšlakstykite balzamiko actu, užberkite migdolų riešutų ir mėgaukitės.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.