Ir kas juos išdrįs apkaltinti? Koldūnai juk labai skanūs. Tiek trumpai istorijos ir puolam gaminti!
Produktų kiekis priklauso nuo norimo pagaminti koldūnų kiekio. Griežtų taisyklių nėra (japonai juk irgi neklausė kinų, ar galima šį bei tą pakeisti).
Naudojame visas mėgstamas daržoves ir net truputį grybų. Rekomenduoju, kad faršo ir daržovių santykis būtų 60/40.
„Gyoza“ arba japoniški koldūnai
Reikalingi produktai
Įdarui:
- kiaulienos faršas,
- kiaušinis,
- kopūstas (pak choi),
- pankolis,
- morka,
- cukinija,
- svogūnų laiškai,
- grybai,
- česnakai (daug),
- aitriosios paprikos,
- pastarnokas,
- sezamų aliejaus 1-2 šaukštai,
- sojų padažo 1-2 šaukštai,
- alyvuogių aliejaus koldūnams kepti,
- karšto vandens garinti.
Kaip gaminti
Viską labai smulkiai supjaustome, deliojame po šaukštelį į pirktinės „Gyoza“ tešlos skrituliukus (jų galima nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose, kai kuriose kitose parduotuvėse – aut. past.), formuojame koldūnus. Jeigu gaminame daug, jau sulipdytus „Gyoza“ uždengiame drėgnu rankšluostėliu, kad neišdžiūtų.
Kepame keptuvėje 2-3 minutes su trupučiu alyvuogių aliejaus atidengtus, kol gražiai apskrus apačia. Pilame pusę puodelio karšto vandens ir greitai uždengiame. Dar 3 minutės kepimo/garinimo, ir koldūnai paruošti.
Naudojame specialų padažą koldūnams arba sumaišome sojų padažą su trupučiu ryžių acto.
Įpjaustome svogūnų laiškų, įberiame kepintų sezamo sėklų, įtarkuojame česnako.
Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“