Vengriška žuvienė – tiesiog tobula

2018 m. lapkričio 27 d. 12:03
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Ši sriuba atkeliavo iš Vengrijos. Susipažinau su vengre, plepute, linksma moteryte. Gerdamos kavą pietų metu pradėjome kalbėti apie pomėgius ir, aišku, maistą. Paklausiau jos, koks pats populiariausias vengrų virtuvės perliukas, ir ji man liepė būtinai išbandyti vengrišką guliašą ir vengrišką žuvienę.
Daugiau nuotraukų (1)
Tadam, tadam... Aš ją išbandžiau, ir tikrai noriu ją pagirti: to-bu-la. 
Vengriška žuvienė
4 asmenims, užtruksite apie 35 min.
Reikalingi produktai:
  • 1-1,5 kg žuvies,
  • 1 didelis svogūnas,
  • 1 morka,
  • 2 saldžiosios paprikos,
  • 3 pomidorai,
  • 1,5 l žuvies sultinio,
  • aliejaus kepimui,
  • pagal skonį druskos,
  • pagal skonį maltų pipirų,
  • žalumynų.
Kaip gaminti
Žuvį gerai nuvalykite, išdarinėkite,supjaustykite trijų pirštų storio gabaliukais. Įtrinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus, paprikas ir tarkuotą morką. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Sudėkite smulkintus pomidorus ir dar patroškinkite keletą minučių.
Kepintas daržoves dėkite ant žuvies gabaliukų, užpilkite karštu žuvies sultiniu ir virkite 20 min.
Kad žuvis nesukristų, puodo nemaišykite, tik lengvai pasukinėkite.
Išvirus sriubai pagardinkite smulkintais žalumynais.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“
žuvienėžuvis^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.