Tadam, tadam... Aš ją išbandžiau, ir tikrai noriu ją pagirti: to-bu-la.
Vengriška žuvienė
4 asmenims, užtruksite apie 35 min.
Reikalingi produktai:
- 1-1,5 kg žuvies,
- 1 didelis svogūnas,
- 1 morka,
- 2 saldžiosios paprikos,
- 3 pomidorai,
- 1,5 l žuvies sultinio,
- aliejaus kepimui,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų pipirų,
- žalumynų.
Kaip gaminti
Žuvį gerai nuvalykite, išdarinėkite,supjaustykite trijų pirštų storio gabaliukais. Įtrinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus, paprikas ir tarkuotą morką. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Sudėkite smulkintus pomidorus ir dar patroškinkite keletą minučių.
Kepintas daržoves dėkite ant žuvies gabaliukų, užpilkite karštu žuvies sultiniu ir virkite 20 min.
Kad žuvis nesukristų, puodo nemaišykite, tik lengvai pasukinėkite.
Išvirus sriubai pagardinkite smulkintais žalumynais.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“