Vilkešeriai, kepti bananų lapuose
Reikalingi produktai:
- 3 vilkešerių filė, padalintos į tris dalis,
- 6 bananų lapai, sukarpyti maždaug 25x25 cm (jų yra pirkti didžiuosiuose prekybos centruose),
- 100 g raudonojo kario pastos,
- 200 ml nesaldinto kokosų pieno,
- 20 g plonai pjaustyto imbiero,
- 1 plonai pjaustyta raudonoji aitrioji paprika,
- 6 žaliosios citrinos lapai,
- 3 plonai pjaustytos skiltelės česnako,
- smulkintos petražolės,
- 1 žalioji citrina, pjaustyta griežinėliais,
- svogūnų laiškai,
- druska.
Kaip gaminti
Kario pastą ir kokosų pieną su žiupsneliu druskos verdame ant mažos ugnies 5 min. nuolat maišant, kol truputį sutirštės.
Mirkome į ją filė gabaliukus ir dedame ant dvigubo banano lapo. Uždedame truputį imbiero, česnako, aitriosios paprikos, petražolių, porą žaliosios citrinos lapų ir griežinėlių.
Sulankstome ir sutvirtintame mediniais smeigtukais.
Kepam virš tiesioginės kaitros, uždengus, su trupučiu dūmo (naudojau obels malkelę) 15 min, atsargiai apverčiam ir dar 10 min.
Patiekiame su lipniais ryžiais iš tų pačių bananų lapų, apibarstome svogūnų laiškais.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“