„Greitai paruošiamos, purios, pigios. Skanios liks ir kitą dieną“, – pažadėjo Artūras.
Dalinamės jo receptu.
Varškinės bandelės
Reikalingi produktai:
- 350-400 g riebios smulkios varškės,
- 200 ml natūralaus jogurto (arba pieno),
- 3 kiaušiniai (vieno jų tik trynys bandelėms aptepti, jį sumaišyti su trupučiu pieno),
- 200 g cukraus,
- 100 ml aliejaus,
- vanilinis cukrus,
- žiupsnelis druskos,
- 1 šaukštelis sodos,
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių,
- apie 600 g miltų (gali reikėti ir daugiau, pagal varškės drėgnumą ir kiaušinių dydį).
Kaip gaminti
Viską, išskyrus miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišyti šaukštu, kad varškė išsimaišytų. Dėti persijotus miltus su kepimo milteliais ir išminkyti. Tešla turi nelipti prie rankų ir stalo, bet likti puri.
Formuoti nedideles bandeles – jos išsipučia trigubai. Daryti tris volelius ir supinti į kasą. Aptepti tryniu, sumaišytu su pienu, apibarstyti cukrumi ar cukrumi su cinamonu.
Kepti 170 laipsniu orkaitėje apie 20-25 min., kol gražiai paruduos viršus.
„Skanaus!“ – palinkėjo Artūras.