Nors dainininkė skubiai paslėpė vieną šaldytuve rastą produktą, atidžiau įvertinęs P.Ratkevičius priėjo išvados: net 90 procentų produktų – sveiki, didžiąją jų dalį sudaro daržovės. Itin gausu Liepos mėgstamų pomidorų ir dažnai pusryčiams valgomų kiaušinių.
Būtent iš jų virtuvės šefas Aurimas Zabiela pasiūlė pasigaminti klasikinį patiekalą – Benedikto kiaušinius su salotomis.
„Visada svajojau išmokti tai padaryti – daug kartų bandžiau, skaičiau receptus, bet niekada nepasisekė“, – pasiūlymu džiaugėsi L.Mondeikaitė-Norkevičienė.
Be kiaušinių šefas pagamino paprastą, bet itin gardų varškės desertą – putėsius.
Benedikto kiaušiniai su salotomis
Reikės:
200 g pomidorų,
30 g špinatų,
50 g įvairių rūšių salotų,
40 g sūdytos lašišos,
2 kiaušinių,
30 ml acto,
10 ml alyvuogių aliejaus,
5 ml balzaminio acto padažo.
Nuplaukite daržoves ir paruoškite salotas: jeigu norite – susmulkinkite salotų lapus ir špinatus, papjaustykite pomidorų. Atskirame inde sumaišykite balzaminio acto padažą su alyvuogių aliejumi, kol gausite vientisą padažą.
Užvirkite vandenį ir įpilkite į jį porą šaukštų baltojo acto. Šaukštu maišykite verdantį vandenį į vieną pusę, kol susidarys sūkurys. Į jį įleiskite žalią kiaušinio trynį ir baltymą. Pavirkite 3 minutes, jei norite skysto trynio. Išvirtą kiaušinį dėkite ant salotų ir apšlakstykite padažu.
Varškės putėsiai
Reikės:
100 g varškės,
15 ml pieno,
pusės banano,
pusės apelsino,
saujos mėgstamų riešutų.
Varškę, pieną, bananą ir ketvirtadalio apelsino sultis itin gerai sutrinkite smulkintuvu, kol gausis puri masė. Kitą apelsino ketvirtį nulupkite, supjaustykite gabaliukais. Gražiame desertiniame inde išdėliokite varškės putėsius, papuoškite smulkintu apelsinu ir apibarstykite mėgstamais riešutais.