Sveikuoliški varškėčiai ir viena šefo taisyklė, kad jie visada būtų purūs

2018 m. lapkričio 17 d. 07:47
Lrytas.lt
Receptas
Tikriausiai nėra tokių, kurie nebūtų ragavę varškėčių vaikystėje. Varškėčių receptų yra ne vienas ir ne du, ir nuo jų paruošimo būdo labai priklauso, ar mėgausitės puriu ir tirpstančiu burnoje šedevru, ar teks tenkintis paprastu niekuo neišsiskiriančiu valgiu. 
Daugiau nuotraukų (1)
Virtuvės šefas Arnas Noreika yra įsitikinęs, jog patobulinti varškėčiai nustebins ne tik vaikus, bet ir suaugusius. Būtinai pasigaminkite!
Sveikuoliški varškėčiai su bananais, avižomis ir medumi
2 porcijoms pasigaminti reikės: 
  • 250 g varškės, 
  • vieno didelio kiaušinio, 
  • 5 šaukštų avižinių dribsnių, kuriuos reikėtų susmulkinti trintuvu, 
  • 20 g medaus, 
  • 1 didelio banano, 
  • žiupsnelio druskos, 
  • ¼ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių. 
Kaip gaminti
Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo, o baltymą labai gerai išplakite iki standžios masės – tai varškėčiams suteiks purumo. 
Į varškę dėkite trynį, avižas, medų, smulkiais kubeliais supjaustytą bananą, druską bei kepimo miltelius ir gerai viską sumaišykite. 
Varškės masę sumaišykite su išplaktu baltymu. Suformuokite norimo dydžio varškėčius ir dėkite kepti į keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. 
Varškėčius šefas rekomenduoja kepti iš abiejų pusių po 7-8 minutes arba orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10-12 minučių. 
Puriuosius varškėčius galite skanauti su uogiene ar graikišku jogurtu! Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.