Virtuvės šefas Arnas Noreika yra įsitikinęs, jog patobulinti varškėčiai nustebins ne tik vaikus, bet ir suaugusius. Būtinai pasigaminkite!
Sveikuoliški varškėčiai su bananais, avižomis ir medumi
2 porcijoms pasigaminti reikės:
- 250 g varškės,
- vieno didelio kiaušinio,
- 5 šaukštų avižinių dribsnių, kuriuos reikėtų susmulkinti trintuvu,
- 20 g medaus,
- 1 didelio banano,
- žiupsnelio druskos,
- ¼ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Kaip gaminti
Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo, o baltymą labai gerai išplakite iki standžios masės – tai varškėčiams suteiks purumo.
Į varškę dėkite trynį, avižas, medų, smulkiais kubeliais supjaustytą bananą, druską bei kepimo miltelius ir gerai viską sumaišykite.
Varškės masę sumaišykite su išplaktu baltymu. Suformuokite norimo dydžio varškėčius ir dėkite kepti į keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Varškėčius šefas rekomenduoja kepti iš abiejų pusių po 7-8 minutes arba orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10-12 minučių.
Puriuosius varškėčius galite skanauti su uogiene ar graikišku jogurtu! Skanaus!