Reikės:
200 g krekerio tipo sausainių (viso grūdo, be glitimo – išsirinkite pačius mėgstamiausius),
30 g kokosų aliejaus,
400 ml kokosų kremo/pieno,
250 g sojų varškės (tofu),
50 g citrinų sulčių,
100 g gliukozės sirupo,
5 g agaro miltelių,
10 g kukurūzų krakmolo,
250 g šaldytų aviečių, spanguolių, raudonųjų serbentų (arba gardžiausų Jūsų turimų raudonų uogų),
2 kupinų šaukštų rabarbarų ir aviečių uogienės (ar bet kurios kitos Jūsų mylimos uogienės)
pusės šaukštelio agaro miltelių,
pusės šaukštelio agaro miltelių,
kelių šaukštų beržų cukraus (pagal skonį),
1-2 šaukštų vandens.
Kaip gaminti
1. Ištirpiname kokosų aliejų (indą su aliejumi dedame į karštą vandens vonelę, kurią kaitiname ant ugnies).
2. Aliejui tirpstant sausainius sudedame į smulkintuvą ir sumalame iki trupinių.
3. Į sausainių trupinius pilame aliejų ir dar kartą sumalame.
4. Formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją supilame smulkintų sausainių masę. Kruopščiai
išlyginame, paskirstome pagrindą tolygiai šaukštu ir suspaudome. Kepame 170°C
temperatūroje apie 6 minutes.
išlyginame, paskirstome pagrindą tolygiai šaukštu ir suspaudome. Kepame 170°C
temperatūroje apie 6 minutes.
5. Kol pagrindas vėsta, pasidarome tofu ir kokosų kremo pagrindą: į plaktuvą sudedame visas kremo sudedamąsias dalis ir suplakame iki vientisos masės.
6. Masę pilame į puodą ir statome ant vidutinio dydžio ugnies. Nuolatos maišome šluotele ir
kaitiname apie 10 minučių.
kaitiname apie 10 minučių.
7. Palaukiame, kol masė šiek tiek atvės (pradės matytis pirmieji stingimo požymiai, t.y. sausėjantis viršus), tada dar kartą viską išplakame šluotele iki tolygios masės ir pilame į formą ant sausainių pagrindo.
8. Kol kremas stingsta kambario tempertūroje, pradedame gamintį glajų (viršutinį sluoksnį): šaldytas uogas dedame į puodą, pilame vandenį ir beriame cukrų.
9. Kaitiname, kol uogos suminkštės ir paleis sultis – svarbu nuolat maišyti.
10. Karštą uogų virinį perkošiame per sietelį, sudedame uogienę, įberiame agaro miltelius ir išmaišome.
11. Supylę mišinį atgal į puodą, kaitiname maždaug 5 minutes ant silpnos - vidutinės ugnies, kol masė ims tirštėti. Nepamirškite nuolat maišyti ir stebėti masę. Nuėmus nuo ugnies ji ims stingti. Jei abejojate, ar ji jau pasiruošusi stingimui, nukėlę kiek palaukite – jei ima tvirtėti, ji tinkama.
12. Paruoštą masę, dar šiltą (bet ne karštą) pilame ant balto torto sluoksnio ir paliekame sustingti.
Puošti galima riešutiniu kremu (anakardžių), kapotais riešutais, žiemai puikiai tinka aguonos ir žali čiobrelių lapeliai.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame „WoodFood“, Andželikai Teresei ir Dovaldei Butėnaitei.
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tai padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Daugiau receptų rasite čia: „Augalingas pirmadienis“