Savo sukurtą receptą jis atsiuntė receptų konkursui. Išbandykite jį ir jūs.
Reikės:
- špinatų;
- orkaitėje kepto burokėlio;
- virtų grikių;
- aromatinio aliejaus;
- kriaušės;
- Provanso žolelių prieskonių;
- fetos sūrio.
Keptą orkaitėje burokėlį supjausčiau šiaudeliais ir užpyliau aromatiniu aliejumi nuo savo vytintų slyvų.
Kriaušę padalinau į keturias dalis, aptepiau aliejumi, apibarsčiau Provanso žolelėmis ir kepiau iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Grikius išviriau, kad būtų birūs, sumaišiau su burokėliais, kurie jau buvo spėję pasimarinuoti aliejuje.
Į lėkštę dėjau špinatus, per viduriuką – grikius su burokėliais, aplinkui keptą kriaušę, ant burokėlių – fetos sūrį ir kelias vytintas slyvas iš aliejaus.
Kadangi mano aromatinis aliejus buvo su česnaku, aitriąja paprika, daug „Provanso žolelių“, tai aromatas buvo pasakiškas – daugiau jokių padažų ar prieskonių nebereikėjo.
O žinot, kas man patiko labiausiai? Ogi ta kepta kriaušė, kuri suteikė puikų skonį viskam.
Žodžiu, tikras gėris ir apsivalgymas. Ir prabangu, ir pigu, ir skanu, ir sotu, ir sveika.