Žemaičių blynai su moliūgu
10 vnt. reikalingi produktai:
- 800 g maltų virtų bulvių;
- 250 g moliūgų masės;
- 2 kiaušiniai;
- 5-6 v. š. krakmolo;
- 5-6 v. š. miltų (naudojau viso grūdo);
- druskos, pipirų.
Įdarui:
- 250 g kiaulienos faršo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
- 350 g pievagrybių;
- gabalėlio poro;
- 500 g grietinėlės;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Paruoškite moliūgų masę: moliūgą iškepkite orkaitėje ir kai jis atvės, tiesiog sugrūskite bulvių grūstuve, su kuria ruošiate bulvių košę.
Maltas bulves, moliūgą, kiaušinius, krakmolą, miltus sudėkite į dubenį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
Įdarui kiaulienos faršą iškepkite keptuvėje ir paskaninkite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Palikite atvėsti.
Padažui pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kepkite keptuvėje, kol suminkštės. Tuomet sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, kepkite, kol ir poras suminkštės. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite keletą minučių.
Iš paruoštos tešlos formuokite norimo dydžio blynus, įdarykite kiaulienos faršu ir dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apačia apskrus, tuomet apverskite ir pakartokite tą patį.
Galiausiai patiekite su paruoštu padažu.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Oditėlės blogas“