Sultingi, minkštučiai kalakutienos maltinukai su lydytu sūreliu

2018 m. lapkričio 7 d. 11:41
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Receptas
Tai – sultingi, minkštučiai ir labai skanūs maltinukai. Jiems gaminti nereikia jokių batonų, manų, džiūvėsėlių ir taip toliau.
Daugiau nuotraukų (1)
Vietoje kalakutienos krūtinėlės galite naudoti vištos – irgi skanu.
Kalakutienos maltinukai su lydytu sūreliu
Reikės:
  • 500 g kalakuto krūtinėlės (kaip minėjau, galite keisti į vištos krūtinėlę);
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g mėgstamo lydyto sūrelio;
  • 4-5 v. š. neriebios grietinėlės (aš naudojau 12 proc. riebumo, bet tinka ir bet kuri kita);
  • 2 skilt. česnako;
  • druskos, pipirų;
  • smulkintų žalumynų.
Kaip gaminti
Krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais, o paskui sukapokite peiliu.
Įmuškite kiaušinį, įdėkite sūrelį, smulkintą česnaką, žalumynus, įpilkite grietinėlę, padruskinkite, papipirkinte ir viską gerai išmaišykite.
Truputį sudrėkinkite rankas, imkite paruošto faršo, formuokite maltinukus ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, ant nedidelės ugnies.
Patiekite su mėgstamu garnyru ar salotomis.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Andželikos virtuvėlė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.