Šiuos maltinukus išmokė gaminti teta Laima. Tad daug metų šie maltinukai karaliauja mano virtuvėje.
Kartais juos tiekiu tiesiog su salotomis, kartais – ruošiu padažo.
Padažą ruoškite kokį mėgstate, o aš pasidalinsiu pačiu maltinukų receptu, kurį išbandykite savo namuose, kai turėsite išvirtų ir nesuvalgytu grikių.
Maltinukai su grikiais
4 asmenims, ruošimo laikas: apie 45 min.
Reikalingi produktai:
- 500 g kalakutienos faršo;
- 250 g virtų grikių;
- 1 kiaušinis;
- 1 nedidelis svogūnas;
- 4 v. š. bulvių krakmolo;
- pagal skonį česnakinės druskos;
- pagal skonį maltų baltųjų pipirų;
- pagal skonį prieskonių paukštienai;
- aliejaus kepimui;
- 1 st. vištienos sultinio.
Kalakutienos faršą sumaišome su virtais grikiais, įmušame kiaušinį, beriame smulkintą svogūną ir suberiame prieskonius, išmaišome.
Suberiame bulvių krakmolą ir labai gerai išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame maltinukus ir kepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Sudedame į troškinimui skirtą indą, užpilame sultiniu ir patroškiname 10 min.
Tiekiame su norimu garnyru bei salotomis.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“