Vanilinis biskvitas
Reikės (24 cm skersmens torto formai):
- 4 (M) kiaušinių (kambario temperatūros),
- 125 g cukraus,
- vanilės aromato,
- 1,5 a. š. kepimo miltelių,
- 100 g miltų,
- 50 g krakmolo.
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, plakti apie 7-8 min., ne trumpiau.
Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti, persijoti į išplaktus su cukrumi kiaušinius ir atsargiai išmaišyti (jokiu būdu neplakti), kol bus vientisa masė.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu ar aliejumi (šonų nereikia tepti), supilti tešlą, pasukti formą kelis kartus.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-35 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Iškepus išimti iš orkaitės, leisti maždaug 5 min. atvėsti. Tada peiliu atskirti biskvito šonus nuo formos, išimti jį ir apversti ant grotelių. Palikti visiškai atvėsti.
P.S. Jeigu planuojate daryti tortą, biskvitą iškepkite iš vakaro – iškepęs jis turi „pailsėti“.
Skanių kepinių!