Burokėlių sriuba su kukuliais

2018 m. lapkričio 1 d. 13:29
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Burokėlių sriuba yra mėgstamiausia ir dažniausiai verdama mano šeimoje. Kiekvieną kartą ji būna vis kitokia. Šiandien sriubą viriau su mėsos kukuliais, kurie liko nuo keptų kotletų.
Daugiau nuotraukų (3)
Burokėlius pakepinau kartu su morkomis ir svogūnais. Išryškėjo jų dar intensyvesnis skonis.
Porcijos - 6
Užtruksite apie 40 min.
  • 2 burokėliai;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 5 bulvės;
  • Žiupsnis pipirų;
  • Druskos pagal skonį;
  • 200 g smulkintos kiaulienos (aš naudojau faršą likusį nuo kotletų, tad jis buvo jau su prieskoniuotas);
  • šlakelis aliejaus;
  • pundelis petražolių;
  • šlakelis obuolių acto.
Daržoves nulupame. Bulves supjaustome kubeliais, morką ir burokėlius sutarkuojame per burokinę tarką, svogūną smulkiai supjaustome.
Gerai įkaitintame aliejuje pakepiname svogūną, morką ir burokėlius. Daržoves suverčiame į puodą, suberiame bulves.
Paskaniname druska, pipirais, lauro lapeliais. Užpilame vandeniu ir užverdame. Iš mėsos faršo darome kukuliukus ir suberiame į sriubą. Ją verdame apie 20 min, kol daržovės ir kukuliai išverda.
Supilame obuolių actą, suberiame smulkintas petražoles. Sriubą gardiname šaukštu grietinės.
Skanaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.