Burokėlius pakepinau kartu su morkomis ir svogūnais. Išryškėjo jų dar intensyvesnis skonis.
Porcijos - 6
Užtruksite apie 40 min.
- 2 burokėliai;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 5 bulvės;
- Žiupsnis pipirų;
- Druskos pagal skonį;
- 200 g smulkintos kiaulienos (aš naudojau faršą likusį nuo kotletų, tad jis buvo jau su prieskoniuotas);
- šlakelis aliejaus;
- pundelis petražolių;
- šlakelis obuolių acto.
Daržoves nulupame. Bulves supjaustome kubeliais, morką ir burokėlius sutarkuojame per burokinę tarką, svogūną smulkiai supjaustome.
Gerai įkaitintame aliejuje pakepiname svogūną, morką ir burokėlius. Daržoves suverčiame į puodą, suberiame bulves.
Paskaniname druska, pipirais, lauro lapeliais. Užpilame vandeniu ir užverdame. Iš mėsos faršo darome kukuliukus ir suberiame į sriubą. Ją verdame apie 20 min, kol daržovės ir kukuliai išverda.
Supilame obuolių actą, suberiame smulkintas petražoles. Sriubą gardiname šaukštu grietinės.
Skanaus.
Šaltinis – „Kviečiu į virtuvę“