„Nėra nuostabesnio dalyko nei moliūgų sriuba“, – apie jaukius rudens malonumus kalba B. Nicholson. Ji pataria sezonines daržoves panaudoti sriubai.
„Pristatau dvi savo mėgstamiausias sriubas iš moliūgų – viena paprasta, bet ne prasta, nes joje mažai ingredientų, o skonio – daug. Ji labai patinka vaikams ir tiems, kurie nemėgsta aštrių patiekalų. Kita – ryškesnių, Azijos virtuvės įkvėptų skonių sriuba su aitriąja paprika ir krevetėmis“, – rudens vakarą praleisti virtuvėje kviečia B. Nicholson.
Pasak jos, gaminant moliūgą svarbu jį visų pirma iškepti orkaitėje – taip atsiskleidžia visos skoninės savybės, moliūgas tampa saldesnis.
Minimalistinė moliūgų sriuba
Reikės:
1 sviestinio moliūgo;
alyvuogių aliejaus, druskos;
2 svogūnų;
1 česnako skiltelės;
1–1,5 l vandens;
šviežiai malto muskato;
50–100 ml grietinėlės;
šviežiai maltų pipirų;
šlakelio citrinos sulčių.
Azijietiška moliūgų sriuba
Reikės:
100–200 g skaldytų žirnių;
4 šaukštų kokosų aliejaus;
2 svogūnų;
4 česnako skiltelių;
imbiero šaknies;
1 aitriosios paprikos;
2 šaukštų kario miltelių;
1 kepto sviestinio moliūgo;
1 skardinės kokosų pieno;
300–400 g atšildytų nevirtų krevečių;
1 žaliosios citrinos.
Gaminimo būdas – laidos įraše:
Parengė Gertrūda Stripeikytė