Taigi, išdidžiai pristatau varškės ir obuolių pyragą be miltų! Vietoj įprastų miltų naudojau migdolų miltus, kas yra tiesiog malti migdolai. Vietoje cukraus – medus.
Šiek tiek rudojo cukraus keliavo į obuolius, bet to žingsnio jokiu būdu nepraleiskit.
Obuolių ir varškės pyragas be miltų
Reikalingi produktai
Pagrindui ir viršui:
- 1,5 puodelio avižinių dribsnių,
- 1 puodelio migdolų miltų,
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
- žiupsnio druskos (labai mažai),
- 0,3 puodelio medaus,
- 0,25 puodelio šalto sviesto,
- 0,25 puodelio graikinių riešutų,
- 0,25 puodelio skaldytų migdolų,
- cinamono.
Įdarui reikės:
- 250 g liesos saldaus pieno varškės,
- 0,25 puodelio medaus,
- 2 valgomųjų šaukštų migdolų miltų,
- 0,5 arbatinio šaukštelio vanilės,
- 1 kiaušinio,
- 2 kvapių obuolių,
- 0,3 puodelio vandens,
- 0,3 šaukštelio cinamono,
- 1 šaukštelio rudojo cukraus.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite maždaug 21–21 cm dydžio skardą.
Į gilų dubenį suberkite avižinius dribsnius, migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Viską sumaišę dėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir šakute trinkite tol, kol tolygiai sumaišysite su sausais produktais. Įmaišykite medų. Maždaug 1/4 mišinio atidėkite, prieš tai į jį įmaišę smulkintus graikinius riešutus ir skaldytus migdolus. Didžiąją dalį pagrindui skirto mišinio suberkite į skardą, išlyginkite, gerai prispauskite, apibarstykite cinamonu ir kepkite orkaitėje 10 minučių.
Kol pagrindas kepa, į trintuvą dėkite varškę ir malkite, kol ją visiškai susmulkinsite. Pilkite medų, vanilę, migdolų miltus, įmuškite kiaušinį ir dar šiek tiek pamalkite, kol masė taps vientisa.
Paruoškite obuolius – pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į puodą, pilkite vandenį, berkite cukrų su cinamonu ir virkite, kol obuoliai suminkštės ir nebeliks vandens. Atvėsinkite.
Pyrago pagrindui leiskite šiek tiek atvėsti. Pilkite varškės masę, ant viršaus dėkite obuolius, galiausiai – likusį pagrindo mišinį. Viską paskirstykite tolygiai ir kepkite 30 minučių.
Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti. Geriausia atvėsusį pyragą uždengti ir palaikyti šaldytuve 1–2 valandas, kad sustingtų ir netrupėtų. Rekomenduoju laikyti šaldytuve.
Šaltinis: „Skaniai sveikai“