Šis valgis itin tinkamas žvarbią dieną – sušildys iki pat pirštų galiukų.
Kokosų piene troškinta vištiena su kariu
Reikės:
- 1 kg vištienos krūtinėlės arba šlaunelių be odelės ir kaulų;
- 2 arb. šaukštelių kario prieskonių;
- žiupsnelio druskos;
- 0,5 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 2 valg. šaukštų kokosų arba jūsų įprastai naudojamo aliejaus;
- pusės vidutinio dydžio svogūno;
- 1 skardinės kokosų pieno;
- 1 nedidelės imbiero šaknies;
- 4 česnako skiltelių;
- ¼ stiklinės anakardžio riešutų (pasirinktinai);
- 1,5 arb. šaukštelio geltonųjų ir/arba juodųjų garstyčių sėklų (pasirinktinai);
- 150 g špinatų lapų;
- ryžių garnyrui.
Gaminimas
1. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Apibarstykite juos kario prieskoniais, druska bei pipirais.
2. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės temperatūros, įpilkite 2 valg. šaukštus aliejaus. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir maišydami pakepkite 2 minutes, kol suminkštės.
3. Iki tolygios masės trintuvu sumalkite česnaką ir imbierą, supilkite kokosų pieną.
4. Į keptuvę supilkite šią masę ir sudėkite vištieną. Vis maišydami kepkite maždaug 7-10 minučių, kol padažas sutirštės ir vištiena apkeps.
5. Paskrudinkite riešutus bei garstyčių sėklas, jei naudosite.
6. Į keptuvę su vištiena sudėkite špinatų lapus ir pakepkite 1 minutę. Patiekite kartu su virtais ryžiais, ant viršaus suberkite pakepintus anakardžio riešutus bei garstyčių sėklas.
Skanaus!
Šaltinis: epicurious.com.