Reikalingi produktai:
- 1 kg avienos su kaulu,
- 2 svogūnai, pjaustyti kubeliais,
- 1 baklažanas, pjaustytas riekelėmis,
- 1 maža cukinija, pjaustyta riekelėmis,
- 1 česnako galva, stambiai pjaustyta,
- 300 g valgomųjų ybiškių (vadinamųjų okrų), pjaustytų į tris dalis,
- ½ skardinės pjaustytų pomidorų savo sultyse (200 g),
- 200 ml raudonojo vyno,
- 1 a. š. juodųjų pipirų,
- 1 a. š. kuminų,
- 1 a. š. paprikų,
- 1 a. š. cinamono,
- druskos,
- šviežių kalendrų,
- alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Mėsą gerai apkepame alyvuogių aliejuje, išimame ir atidedame.
5 min. pakepam svogūnus, sudedam česnaką ir kepame dar porą minučių.
Dedame baklažaną, cukiniją, valgomąsias ybiškes. Beriame prieskonius. Pakepame dar 3 min.
Atgal sudedame mėsą, pilame vyną, sultinį ir pomidorus, jeigu reikia – truputį druskos.
Atgal sudedame mėsą, pilame vyną, sultinį ir pomidorus, jeigu reikia – truputį druskos.
Troškiname neuždengę indo, bet uždaroje kepsninėje apie 2 val. 110°C. Prieš pat pabaigą pabarstome kalendra. Patiekiame su virtais ryžiais.
Skanaus!