Kepsninėje ruoštas ėrienos troškinys su daržovėmis

2018 m. spalio 28 d. 12:17
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Receptas
Ėrienos troškinys su valgomosiomis ybiškėmis
Daugiau nuotraukų (6)
Reikalingi produktai: 
  • 1 kg avienos su kaulu,
  • 2 svogūnai, pjaustyti kubeliais, 
  • 1 baklažanas, pjaustytas riekelėmis, 
  • 1 maža cukinija, pjaustyta riekelėmis, 
  • 1 česnako galva, stambiai pjaustyta, 
  • 300 g valgomųjų ybiškių (vadinamųjų okrų), pjaustytų į tris dalis, 
  • ½ skardinės pjaustytų pomidorų savo sultyse (200 g),
  • 200 ml raudonojo vyno, 
  • 1 a. š. juodųjų pipirų, 
  • 1 a. š. kuminų, 
  • 1 a. š. paprikų, 
  • 1 a. š. cinamono, 
  • druskos, 
  • šviežių kalendrų, 
  • alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Mėsą gerai apkepame alyvuogių aliejuje, išimame ir atidedame. 
5 min. pakepam svogūnus, sudedam česnaką ir kepame dar porą minučių. 
Dedame baklažaną, cukiniją, valgomąsias ybiškes. Beriame prieskonius. Pakepame dar 3 min.
Atgal sudedame mėsą, pilame vyną, sultinį ir pomidorus, jeigu reikia – truputį druskos. 
Troškiname neuždengę indo, bet uždaroje kepsninėje apie 2 val. 110°C. Prieš pat pabaigą pabarstome kalendra. Patiekiame su virtais ryžiais. 
Skanaus!
ėrienatroškinys^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.