Grožio specialistė, grožio salono „Studio M“ įkūrėja Milita Daikerytė atvirauja - laikas, kuomet pradėjo savo verslą buvo labai įtemptas. Per keletą mėnesių ji priaugo nemažai svorio. Tačiau taip greitai, kaip priaugo, numesti kilogramų nepavyko – grįžti į formas užtruko net metus.
„Svarbiausia yra sudėlioti prioritetus. Kai mityba tampa gyvenimo būdu, viskas pavyksta“, - įsitikinusi mergina.
Tiems kurie ginasi neva neturi laiko sau, sveikai mitybai, Milita priminė: viskas grįžta atgal – o tuomet tenka rasti laiko. „Kai viskas vyksta savo laiku, disciplinuotai, tai net nereikia gaišti laiko atstatinėjant kažkokius nukrypimus.”
Išnagrinėjęs Militos šaldytuvo turinį P.Ratkevičius buvo priblokštas: tokių produktų galima rasti tik itin sveikai besimaitinančio žmogaus namuose.
„Šaldytuve laikau nedaug – tik tuos produktus, kuriuos tikrai valgau. Gaminu pati ir tik tiek, kiek suvalgau vienu ypu“, – pasakojo M.Daikerytė, praktikuojanti vegetarišką mitybą. Ji itin mėgsta ananasus, tad jų, kaip ir avokadų, visada yra jos namuose.
Kita Militos silpnybė - riešutų sviestas. Tai pats skaniausias jos desertas, o mitybos specialistas Paulius pabrėžė, kad tai tikrai itin maistingas ir sveikas produktas.
Dar vienas ritualas, kuriuo vizažistė palepina save vakarais - cikorijų miltelių kava, kuri, geriama su augaliniu pienu, primena tikrų tikriausią kapučino kavą.
Virtuvės šefui D.Dabrovolskui teko rimta užduotis - Milita paprašė jo sukomponuoti karštą patiekalą iš špinatų, kokosų grietinėlės ir avinžirnių. Virtuvės žinovo improvizaciją gali išbandyti kiekvienas.
Rytietiškas troškinys su špinatais ir sojų varškės sūriu
Reikės:
250 g špinatų,
200 ml „Santa Maria“ kokosų pieno,
skardinės konservuotų avinžirnių,
1 morkos,
200 g sojų varškės sūrio,
saujos smulkintų migdolų,
saujos kokosų drožlių,
1 šaukštelio cinamono,
2 šaukštelių „Santa Maria“ „Green Curry“ pastos,
sojų padažo.
Pasiruoškite daržoves – nuplaukite ir šiek tiek nusausinkite špinatus. Morką nuskuskite ir tuo pačiu skustuku supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis.
Įkaitinkite gilesnę keptuvę ar puodą, kuriame galima troškinti, suberkite kokosų drožles ir migdolus. Pakaitinkite kelias minutes, kol pasklis kvapas ir supilkite kokosų pieną. Į masę berkite nusunktus avinžirnius, cinamoną, pilkite šlakelį sojų padažo, dėkite „Santa Maria“ „Green Curry“ pastos. Viską išmaišykite.
Sudėkite sojų varškės sūrį ir kelias minutes viską pakaitinkite, kol sūris suminkštės. Galiausiai sudėkite morkas ir špinatų lapus. Uždenkite ir palikite 2-3 minutėms, kol lapeliai suglebs. Skanaus!