Šaldytuve jis liks šviežias net keletą savaičių.
Pyragui naudojama 26 cm arba kvadratinė silikoninė kepimo forma – kuo mažesnis diametras, tuo daugiau sluoksnių.
Šakočio pusbrolis, arba sluoksniuotas pyragas
Tešlai reikia:
- 7 kiaušinių,
- 200 g kvietinių miltų,
- 350 g sviesto,
- 350 g cukraus,
- 150 g bulvių krakmolo,
- 2 valg. š. grietinės.
Kaip gaminti
Kambario temperatūros sviestas išsukamas su cukrumi iki purumo.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų, sudedami į sviesto masę ir kruopščiai įmaišomi.
Baltymai išplakami iki putų.
Baltymai išplakami iki putų.
Miltai kartu su krakmolu persijojami ir beriami į tešlą, įmaišomi, tas pats veiksmas atliekamas su plaktais baltymais.
Galiausiai sukrečiama grietinė, įmaišius ją turi gautis tiršta, bet nuo šaukšto varvanti konsistencija.
Orkaitė įkaitinama iki 220 C, kaitinimas – iš viršaus.
Į formą pilami keli šaukštai tešlos, tolygiai paskirstoma, forma dedama į orkaitės vidurį. Kepama, kol viršus paruduoja, nelygu kaitrai tai gali trukti nuo 7 iki 12 minučių.
Tešla ir toliau sluoksniuojama, kiekvieną sluoksnį apkepant iki gražios rudos spalvos.
Iškepęs ir atvėsęs sluoksniuotis bent kelias valandas paliekamas šaldytuve.
Tiekiamas su karštais gėrimais.
Receptu pasidalino „Kūmutės virtuvė“