Kepti žiediniai kopūstai su sūriu patiks ne tik tiems, kurie nevalgo mėsos

Lengvai pagaminami sūriu pagardinti kepti žiediniai kopūstai patiks vegetarams, tačiau juos mielai valgys ir mėsėdžiai – taip paruošti žiediniai kopūstai puikiai pakeis bulvių košę ar ryžius prie mėsos ar žuvies.

 Lengvai pagaminami ir kvapnūs kepti žiediniai kopūstai su parmezano sūriu puikiai tiks šalia mėsos ar kitų daržovių.<br> 123rf nuotr.
 Lengvai pagaminami ir kvapnūs kepti žiediniai kopūstai su parmezano sūriu puikiai tiks šalia mėsos ar kitų daržovių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2018, 3:28 PM, atnaujinta Oct 24, 2022, 10:59 AM

Jie tokie skanūs, kad galima valgyti ir vienus.

Norint pagaminti šį patiekalą jums tereikės žiedinių kopūstų, alyvuogių aliejaus ir kietojo sūrio. Žinoma, galima pagardinti šviežiais maltais juodaisiais pipirais ir žolelėmis. Sudedamųjų dalių kiekį galite pasirinkti pagal skonį.

Kepti žiediniai kopūstai su sūriu

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. 

2. Žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais, apšlakstykite aliejumi. Išdėliokite ant kepimo skardos, kad nesiliestų vienas su kitu. Skardą galite iškloti kepimo popieriumi.

3. Dėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių, kol žiedinių kopūstų kraštai šiek tiek paruduos.

4. Apibarstykite žiedinius kopūstus sūriu ir dar palikite kepti orkaitėje maždaug 10 minučių, kol sūris išsilydys ir pradės burbuliuoti. Taip pat galite apibarstyti mėgstamais prieskoniais.

Patarimai

Žiediniai kopūstai dar gražiau ir skaniau apkeps, jei supjaustysite juos griežinėliais. Tik nepamirškite aliejumi ištepti abiejų pusių! Jeigu liks aliejumi nepadengta vieta, ji išsausės. 

Sūrį dėkite tik prieš pat baigiant kepti. Žiediniams kopūstams reikia maždaug 30 minučių, kol lengvai apkeps ir pradės karamelizuotis.

Be to, jei nemėgstate kietojo sūrio, galite naudoti kitą jums patinkantį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.