Sūrio pyragas su mangu
Reikalingi produktai (22 cm skersmens torto formai):
- 4 kiaušiniai,
- 550 g šviežio tepamo neutralaus skonio varškės sūrio,
- 100-120 g cukraus,
- 150 g plakamosios grietinėlės (30 proc. rieb.),
- vanilės aromato pagal skonį.
Pyrago pagrindui:
- 130 g sausainių,
- 50 g sviesto.
Mangų sluoksniui:
- 250 ml mangų sulčių,
- 220 g gerai prinokusio mango,
- 10 g smulkios želatinos,
- jeigu trūksta saldumo – cukraus.
Kaip gaminti
Sausainius sutrupinti, sumaišyti su ištirpintu sviestu, suberti į torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Spaudžiant išlyginti masę, suformuoti torto padą ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Šviežią sūrį, kiaušinius, vanilę, cukrų, grietinėlę išmaišyti iki vientisos masės (tik jokiu būdu neplakti plaktuvu), supilti ant sustingusio pado.
Orkaitėje ant žemiausios lentynos padėti skardą su vandeniu ir įkaitinti iki 170 laipsnių, tada dėti kepti pyragą ant vidurinės lentynos. Kepti apie 40-45 min.
Kai pyragas iškeps, atidaryti orkaitės dureles ir palikti jį visiškai atvėsti. Po to dėti jį nakčiai į šaldytuvą (uždengti formos nereikia).
Mangų sluoksniui 50 ml sulčių sumaišyti su želatina, palikti išbrinkti.
Mangą nulupti, sutrinti į tyrelę, sumaišyti su sultimis ir virš nedidelės ugnies pakaitinti iki virimo. Nukelti nuo ugnies, įmaišyti išbrinkusią želatiną, kad ji visiškai ištirptų (kaip minėjau, jeigu trūksta saldumo, įberkite cukraus). Palikti masę atvėsti, o kai atvės, užpilti ant sūrio pyrago ir vėl dėti jį į šaldytuvą, kol sustings.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“