Šią sriubą išmokė virti mama. Ji ją virdavo su miško grybais, o aš sugalvojau vietoje grietinėlės dėti kreminį sūrį. Man taip skaniau.
Jūs galite naudoti ką norite, o jei turite miško grybų, bus tobulai skanu.
Sūrio ir grybų sriuba
Reikalingi produktai:
- 4 bulvės,
- 200 g kreminio sūrio su krapais arba grietinėlės,
- 200 g pievagrybių,
- 1 svogūnas,
- 1 morka,
- 1,5 l vištienos sultinio,
- ryšelis šviežių krapų,
- aliejaus kepti,
- druska pagal skonį,
- malti baltieji pipirai pagal skonį.
Kaip gaminti
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus bei tarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės, sudėkite smulkintus pievagrybius ir šiek tiek patroškinkite.
Suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir šiek tiek pakepinkite. Užpilkite sultiniu ir virkite, kol bulvės bus minkštos.
Sudėkite sūrelį, suberkite smulkintus krapus, pagardinkite druska bei pipirais ir pavirkite 5 min., kol sūris išsilydis.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“