Saldžiųjų bulvių lazdelės: lengva, sveika ir neatsivalgomai skanu

2018 m. spalio 13 d. 12:32
Lrytas.lt
Receptas
Jeigu šeštadienio vakaras jums neatsiejamas nuo filmų, o filmai neatsiejami nuo skanių užkandžių, dalinamės sveiku ir gardžiu pasiūlymu.
Daugiau nuotraukų (1)
Keptos bulvių lazdelės – daugelio pamėgtas užkandis, tačiau jį vis dažniau išstumia saldžiųjų bulvių lazdelės – kur kas sveikesnės, tačiau skoniu nė kiek nenusileidžiančios įprastoms. Netgi atvirkščiai – jų skonis kur kas įdomesnis. 
Be to, jį susikurti galite patys. Mat šioms lazdelėms tiks kuo įvairiausi prieskoniai – nuo švelnių žolelių, pikantiško česnako iki aitriųj paprikų. Puikiai tiks ir prieskonių mišiniai, ypač skirti bulvėms.
Padažą, į kurį mirkysite lazdeles, taip pat gali paruošti vis kitokį ar net keletą jų vienu metu: jogurtinį ar majonezinį su česnaku, pomidorų, trintų avokadų, saldžiųjų paprikų salsą ar bet kurį kitą jums patinkantį. 
Vakarokite skaniai, o mes dalinamės receptu.
Keptos saldžiųjų bulvių lazdelės 
Reikės:
  • 3-4 saldžiųjų bulvių (batatų),
  • alyvuogių aliejaus,
  • druskos, 
  • mėgstamų prieskonių. 
Kaip gaminti 
Bulves nuskuskite ir supjaustykite pagaliukais, suberkite į dubenį. Apšlakstykite aliejumi, berkite druskos, prieskonių, gerai išmaišykite.
Kepimo skardoje paklokite kepimo popieriaus ir išdėliokite lazdeles. 
Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie pusvalandį retkarčiais pavartydami, kad gražiai apskrustų. 
Skanaukite!
 
Bulvėskeptos bulvėslazdelės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.