Keptos bulvių lazdelės – daugelio pamėgtas užkandis, tačiau jį vis dažniau išstumia saldžiųjų bulvių lazdelės – kur kas sveikesnės, tačiau skoniu nė kiek nenusileidžiančios įprastoms. Netgi atvirkščiai – jų skonis kur kas įdomesnis.
Be to, jį susikurti galite patys. Mat šioms lazdelėms tiks kuo įvairiausi prieskoniai – nuo švelnių žolelių, pikantiško česnako iki aitriųj paprikų. Puikiai tiks ir prieskonių mišiniai, ypač skirti bulvėms.
Padažą, į kurį mirkysite lazdeles, taip pat gali paruošti vis kitokį ar net keletą jų vienu metu: jogurtinį ar majonezinį su česnaku, pomidorų, trintų avokadų, saldžiųjų paprikų salsą ar bet kurį kitą jums patinkantį.
Vakarokite skaniai, o mes dalinamės receptu.
Keptos saldžiųjų bulvių lazdelės
Reikės:
- 3-4 saldžiųjų bulvių (batatų),
- alyvuogių aliejaus,
- druskos,
- mėgstamų prieskonių.
Kaip gaminti
Bulves nuskuskite ir supjaustykite pagaliukais, suberkite į dubenį. Apšlakstykite aliejumi, berkite druskos, prieskonių, gerai išmaišykite.
Kepimo skardoje paklokite kepimo popieriaus ir išdėliokite lazdeles.
Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie pusvalandį retkarčiais pavartydami, kad gražiai apskrustų.
Skanaukite!