Dorados su bulvėmis ir pomidorais: verta kepti dar ne kartą

2018 m. spalio 11 d. 10:23
Aušra Petronienė, tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorė, „Stilius“
Receptas
Dėl lengvo ir išskirtinio skonio šią žuvį verta kepti dar ne kartą. Kepiau skardoje su bulvėmis ir pomidorais.
Daugiau nuotraukų (1)
Bulves apšlaksčiau lydytu sviestu – tai joms suteikė minkštumo ir kreminės tekstūros. Jos tiesiog tirpo burnoje!
Keptos dorados su bulvėmis ir pomidorais
Reikės:
  • 2 doradų,
  • 4 bulvių,
  • 2 valgomųjų šaukštų sviesto,
  • druskos,
  • juodųjų pipirų,
  • saujos vynuoginių pomidoriukų,
  • 1 valgomojo šaukšto smulkintų petražolių,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Bulves supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant kepimo skardos. Mikrobangų krosnelėje arba ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir juo apšlakstykite bulves. Apibarstykite druska ir pipirais, išdėliokite perpus perpjautus pomidorus.
Doradas nuplaukite, pašalinkite žvynus, įpjaukite šonus ir paguldykite ant bulvių. Smulkintas petražoles sumaišykite su aliejumi ir trintais česnakais, įberkite druskos ir apliekite šiuo mišiniu žuvį.
Kepkite žuvį 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Patiekite ir valgykite dar šiltą.
Originalas čia: „Skaniai sveikai“
doradažuvies patiekalaižuvis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.