Bulves apšlaksčiau lydytu sviestu – tai joms suteikė minkštumo ir kreminės tekstūros. Jos tiesiog tirpo burnoje!
Keptos dorados su bulvėmis ir pomidorais
Reikės:
- 2 doradų,
- 4 bulvių,
- 2 valgomųjų šaukštų sviesto,
- druskos,
- juodųjų pipirų,
- saujos vynuoginių pomidoriukų,
- 1 valgomojo šaukšto smulkintų petražolių,
- 2 česnako skiltelių,
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Bulves supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant kepimo skardos. Mikrobangų krosnelėje arba ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir juo apšlakstykite bulves. Apibarstykite druska ir pipirais, išdėliokite perpus perpjautus pomidorus.
Doradas nuplaukite, pašalinkite žvynus, įpjaukite šonus ir paguldykite ant bulvių. Smulkintas petražoles sumaišykite su aliejumi ir trintais česnakais, įberkite druskos ir apliekite šiuo mišiniu žuvį.
Kepkite žuvį 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Patiekite ir valgykite dar šiltą.
Originalas čia: „Skaniai sveikai“