Varškės sausainiai su morengo įdaru ir riešutais
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 100 g varškės,
- 1 trynys,
- 30 g cukraus,
- 120 g šalto sviesto,
- 150 g miltų,
- 0,5 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnis druskos,
- vanilės aromato.
Įdarui:
- 1 baltymas,
- 50 g cukraus,
- apie 0,5 stiklinės smulkintų paskrudintų mėgstamų riešutų,
- cinamono (aš kartą pabarsčiau šokoladinio kapučino milteliais – taip pat buvo skanu).
Kaip gaminti
Tešla. Sviestą sutrinti su miltais ir kepimo milteliais į trupinius. Varškę petrinti per sietelį, įmušti trynį, berti cukrų, druską, dėti vanilės aromato ir viską gerai išmaišyti.
Supilti į miltus su sviestu, suminkyti tešlą. Įvynioti ją į maistinę plėvelę ir dėti 1-2 valandoms į šaldytuvą.
Įdaras. Kiaušinio baltymą išplakti iki standumo su cukrumi.
Tešlą padalinti į 2 dalis, vieną iškočioti plonai (maždaug 2 mm storio) į stačiakampį (kitą dalį dėti atgal į šaldytuvą). Užtepti pusę baltymų masės, apibarstyti cinamonu ir riešutais.
Susukti į vyniotinį, supjaustyti maždaug po 1-1,5 cm storio gabalėliais ir išdėlioti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Tą patį pakartoti su likusia tešla.
Kepti sausainius iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 min.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“