Varškės sausainiai su baltymų įdaru ir riešutais – nuodėmės verti

2018 m. spalio 7 d. 17:40
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Receptas
Toli gražu ne dietiniai sausainiukai, bet tikrai labai skanūs. 
Daugiau nuotraukų (1)
Varškės sausainiai su morengo įdaru ir riešutais
Reikalingi produktai 
Tešlai: 
  • 100 g varškės, 
  • 1 trynys, 
  • 30 g cukraus, 
  • 120 g šalto sviesto, 
  • 150 g miltų, 
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių, 
  • žiupsnis druskos, 
  • vanilės aromato. 
Įdarui: 
  • 1 baltymas, 
  • 50 g cukraus, 
  • apie 0,5 stiklinės smulkintų paskrudintų mėgstamų riešutų,
  • cinamono (aš kartą pabarsčiau šokoladinio kapučino milteliais – taip pat buvo skanu). 
Kaip gaminti 
Tešla. Sviestą sutrinti su miltais ir kepimo milteliais į trupinius. Varškę petrinti per sietelį, įmušti trynį, berti cukrų, druską, dėti vanilės aromato ir viską gerai išmaišyti.
Supilti į miltus su sviestu, suminkyti tešlą. Įvynioti ją į maistinę plėvelę ir dėti 1-2 valandoms į šaldytuvą. 
Įdaras. Kiaušinio baltymą išplakti iki standumo su cukrumi. 
Tešlą padalinti į 2 dalis, vieną iškočioti plonai (maždaug 2 mm storio) į stačiakampį (kitą dalį dėti atgal į šaldytuvą). Užtepti pusę baltymų masės, apibarstyti cinamonu ir riešutais.
Susukti į vyniotinį, supjaustyti maždaug po 1-1,5 cm storio gabalėliais ir išdėlioti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. 
Tą patį pakartoti su likusia tešla. 
Kepti sausainius iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 min. 
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.