Moliūgų blynai su mėtomis tiesiog tirpsta burnoje

2018 m. spalio 6 d. 10:09
valgiai.lt
Receptas
Šiemet metai dosnūs moliūgais. Net arbūzų augintojai šiame lietaus krašte prisiaugino arbūzų it pietuose, tai ką kalbėti apie moliūgus?
Daugiau nuotraukų (1)
Tai štai, kai giminės jus iškankins moliūgų derliumi, jūs jų privirsit, pritrinsit, prikepsit, pritroškinsit ir nusibos jie jums iki gyvo kaulo – neskubėkite dar mesti visko lauk. Aš turiu dar vieną idėją, kaip likviduoti moliūgus: kepkite moliūgų blynus. Jie visiškai absoliučiai nerealūs, o aš patarsiu, kaip juos dar labiau pagardinti.
Imkite krepšinio kamuolio dydžio moliūgą ir pjaukite per pusę. Pusės kaip tik užteks savaitgalio ryte palepinti šeimą originaliais pusryčiais.
Iš vidinės dalies šaukštu išskobkite minkštimą ir sėklas, mat jų blynams nereikės. Tada dėkite plokščiąja dalimi ant lentelės, paimkite didelį aštrų peilį ir tiesiog pjaukite juostelėmis žievę nuo centro link apačios. Jaučiate, kaip patogu? Moliūgas niekur neslidinėja ir nesivarto, jo net nereikia laikyti. Peilis slysta lengvai, bet saugiai. Žievė lupasi lengvai ir patogiai. Absoliutus patogumas.
Nuluptą moliūgą supjaustykite išilginėmis storomis skiltimis ir sutarkuokite burokine tarka. Gausite panašiai puskilogramį tarkuoto oranžinio moliūgo minkštimo. Štai jį ir naudosime blynams kepti.
Moliūgų blynai su mėtomis
Reikalingi produktai: 
  • apie 0,5 kg stambiai tarkuoto moliūgo,
  • 2-3 šakelių mėtų,
  • 2 kiaušiniai,
  • 5 šaukštai miltų (gali būti su kaupu),
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • 1 šaukštelis druskos,
  • 4 šaukšteliai cukraus,
  • šiek tiek cinamono,
  • 150 ml graikinio jogurto,
  • puselės citrinos sulčių,
  • klevų sirupo arba skystos braškių ar aviečių uogienės,
  • aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Nuskabykite mėtų lapelius, kelis atidėkite į šoną, o likusius smulkiai sukapokite.
Visus produktus nuo moliūgo iki cinamono imtinai suberkite į vieną indą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Jeigu mišinys skystas – įberkite dar šaukštą miltų ir išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kaip paprastus mielinius blynus, bet trumpai - tik tiek, kad vos apskrustų iš abiejų pusių.
Apskrudintus blynus sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 10 min.
Kol blynai kepa, paruoškite padažą: į jogurtą suberkite kapotus mėtų lapelius, supilkite sultis ir šiek tiek pasūdykite.
Padažą išmaišykite ir atidėkite, išimkite blynus, dėkite lėkštutėje vieną ant kito, užpilkite padažu ir sirupu ar uogiene. Patiekite.
Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad viskas labai paprasta ir banalu. Bet taip tikrai nėra. Blynai saldūs, bet saldumą šauniai atsveria gaivus jogurto padažas. Blynai minkšti, purūs, tiesiog tirpsta burnoje kaip rudeninis pyragas. Saldu, gaivu, rūgštu, sotu. O dar tas cinamonas – na tiesiog tobulas derinys praskaidrinti darganotą rudens savaitgalį. Su arbata, pienu, kakava. Čia tiks bet kas, ko norisi tingų ir neskubrų vėlyvą rudenišką rytą. 
Būtinai bent kartą išbandykite šį receptą ir jūs pakeisite požiūrį į pabodusius moliūgus. Jie šaunūs! Tikrai!
Receptu pasidalino valgiai.lt
Blynaireceptai iš moliūgųmėtos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.