Stori ir purūs kefyriniai blynai su bananais: niekas neatsisakys pakartoti

2018 m. spalio 4 d. 09:50
Lrytas.lt
Receptas
„Pastaruoju metu mūsų virtuvėje karaliauja įvairūs sveikesni blynai, kuriuos kepdama nenaudoju cukraus, o paprastus baltus miltus keičiu avižų ar speltų. 
Daugiau nuotraukų (1)
Dalinuosi kefyrinių blynų su bananu receptu. Juos labai mėgsta vaikai – visada paprašo antros porcijos.  Po tokių sočių ir sveikų pusryčių turi daug energijos ir noro žaisti lauke. Tai idealūs savaitgalio pusryčiai“, – tikina „Skonio“ skaitytoja Birutė, jų receptą pasiūliusi receptų konkursui.
Kefyro ir bananų blynai
Reikės: 
  • 1 vidutinio dydžio banano, 
  • 150 ml kefyro,
  • 150 g speltų arba avižų miltų,
  • 60 g migdolų miltų (tiesiog sumaltų migdolų arba lazdynų riešutų),
  • cinamono,
  • 4 kiaušinių, 
  • 1 v. š. kokosų ar kito aliejaus, 
  • 2 a. š. kepimo miltelių.
Kaip gaminti
Bananą, miltus, maltus riešutus, kiaušinius, kefyrą, cinamoną ir 2 arbatinius šaukštelius aliejaus dėkite į trintuvą ar maišytuvą ir gerai suplakite, kol masė bus vientisa. Suberkite kepimo miltelius ir dar 5-10 sekunčių pamaišykite, tik kol milteliai tolygiai pasiskirstys. 
Dėkite šaukštu į keptuvę, formuokite blynelius ir kepkite aliejuje po 1-2 minutes kiekvieną pusę.
Patiekite su bananais, šviežiomis uogomis ar rikotos sūriu.
BlynaiBananaibananas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.