Dalinuosi kefyrinių blynų su bananu receptu. Juos labai mėgsta vaikai – visada paprašo antros porcijos. Po tokių sočių ir sveikų pusryčių turi daug energijos ir noro žaisti lauke. Tai idealūs savaitgalio pusryčiai“, – tikina „Skonio“ skaitytoja Birutė, jų receptą pasiūliusi receptų konkursui.
Kefyro ir bananų blynai
Reikės:
- 1 vidutinio dydžio banano,
- 150 ml kefyro,
- 150 g speltų arba avižų miltų,
- 60 g migdolų miltų (tiesiog sumaltų migdolų arba lazdynų riešutų),
- cinamono,
- 4 kiaušinių,
- 1 v. š. kokosų ar kito aliejaus,
- 2 a. š. kepimo miltelių.
Kaip gaminti
Bananą, miltus, maltus riešutus, kiaušinius, kefyrą, cinamoną ir 2 arbatinius šaukštelius aliejaus dėkite į trintuvą ar maišytuvą ir gerai suplakite, kol masė bus vientisa. Suberkite kepimo miltelius ir dar 5-10 sekunčių pamaišykite, tik kol milteliai tolygiai pasiskirstys.
Dėkite šaukštu į keptuvę, formuokite blynelius ir kepkite aliejuje po 1-2 minutes kiekvieną pusę.
Patiekite su bananais, šviežiomis uogomis ar rikotos sūriu.