Turbūt didelė dalis Lietuvos dabar įvairiais pavidalais ragauja šviežias bulves, ne išimtis ir mes! Ką gaminti vakarienei, kai valgyti nori čia ir dabar? Bulviniai blyniukai keliauja į trasą!
Mano bulvinių blynų versijai reikia:
- 7-8 didesnių bulvių,
- 1-2 svogūnų,
- 1 kiaušinio,
- apie 2 šaukštų manų kruopų,
- šaukšto miltų (jeigų tešla labai skysta),
- ketvirtadalio puodelio pašildyto pieno,
- šaukštelio krakmolo,
- druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.
Bulves sutarkuojame, nusunkiame perteklinį skystį. Sumaišome su smulkintais svogūnais, įmušame kiaušinį ir supilame pieną (kad blynų vidus būtų minkštesnis!). Po to suberiame manų kruopas, miltus ar krakmolą. Manų kruopos – tikros pagalbininkės, jos sugers perteklinius skysčius!
Galiausiai gardiname pipirais, druska ar mėgstamais prieskoniais. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Paprasta kaip 2x2, tiesa?
Man rūkyta lašiša ir česnakinė varškė neatsiejami bulvinių blynų priedai – tuomet patiekalas iš visiškai paprasto tampa tikra švente gomuriui.
Česnakinei varškei naudoju paprastą grūdėtąją varškę, sutrinu ją su skiltele česnako, beriu druskos, pipirų, pridedu kuo daugiau įvairių žalumynų ir sumaišau su šaukštu grietinės.
Receptu pasidalino „Food for your mood“