Dauguma sako, kad daržo karalius – moliūgas, o man – kopūstas. Dievinu patiekalus su šia daržove, dedu jos visur, kur tik galima. Ir šeima noriai valgo kopūstų patiekalus.
Pagaminusi šį troškinį vyliausi, kad liks ir kitai dienai, nes darbų turiu iki kaklo, bet klydau... Žodžiu, troškinio neliko. Buvo skaniau nei skanu.
Daržovių troškinys orkaitėje
Reikalingi produktai:
- 1 nedidelis baltagūžis kopūstas,
- 500 g kiaulienos faršo,
- 1 kiaušinis,
- 1 skiltelė česnako,
- 2 morkos,
- 2 saldžios paprikos,
- 3 bulvės,
- 1 aitrioji paprika,
- 200 ml sultinio arba vandens,
- pagal skonį džiovintų žolelių mišinio,
- druskos,
- pipirų,
- aliejaus šlakelis.
Kaip gaminti
Iš faršo, prieskonių, kiaušinio ir smulkinto česnako užminkykite kukuliukų masę. Formuokite vieno kąsnio kukuliukus ir gerai apkepinkite keptuvėje šlakelyje aliejaus.
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, kopūstą – plonais rėželiais, morkas – griežinėliais, o paprikas – plonomis juostelėmis. Susmulkinkite aitriąją papriką ir sumaišykite su daržovėmis.
Dėkite į stiklinį indą, tinkamą kepti orkaitėje, ant viršaus sudėkite kukuliukus ir užpilkite sultiniu. Uždenkite folija ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 C. Kepkite apie 45 min.
Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos nuimkite folija, pagardinkite žolelių mišiniu, druska ir pipirais, lengvai pamaišykite ir leiskite daržovėms šiek tiek apskrusti.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“