Šie gardūs ir lengvai pagaminami kamuoliukai ne tik tiks į vaiko užkandžių dėžutę įdėti ar suteiks suaugusiesiems energijos popietės valandėlę – jie papuoš stalą, tad drąsiai ruoškite ir svečiams pavaišinti.
Dalinamės Vaidos receptu.
Avižiniai kokosiniai kamuoliukai
Reikės:
- 90 g avižinių dribsnių,
- 80 g kokosų drožlių,
- 2 v. š. kakavos miltelių,
- 12 šviežių datulių,
- 2 v. š. klevų ar agavų sirupo.
Kamuoliukams apvolioti – kokosų drožlių, kakavos, sezamų sėklų, linų sėmenų, aguonų ar vaflių lakštų trupinių.
Kaip gaminti
Visus produktus dėkite į kokteilinę ar virtuvinį kombainą ir gerai sutrinkite, kol gausite vientisą masę.
Drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus ir apvoliokite pabarstukuose.
Dėkite ant kepimo popieriumi iškloto padėklo ir palaikykite šaldytuve bent valandą.
Laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje.
„Šis skanėstas šaldytuve gali stovėti dvi savaites, tačiau jo tikrai neliks anksčiau laiko“, – pažadėjo Vaida.