Jeigu niekada nevirėte kiaušinio be lukšto, lengvai tai padarysite pažiūrėję vaizdo siužetą, kurį rasite žemiau.
Benedikto kiaušiniai
Pirmiausia pasiruoškime padažą (6 sumuštiniams).
Reikės:
3 kiaušinio trynių,
1 a. š. baltojo vyno acto,
1 a. š. citrinų sulčių,
200 g sviesto,
prieskonių – druskos, pipirų.
Į dubenį išmuškite tris kiaušinio trynius ir dėkite jį ant puodo su verdančiu vandeniu (svarbu, kad vanduo neliestų dubens su tryniais). Iškart maišykite nesustodami ir įpilkite šaukštelį baltojo vyno acto. Tada po truputi pilkite tirpintą sviestą, svarbu greitai nesustojant plakti kiaušinius, kad pastarieji susimaišytų su sviestu. Pabaigoje dėkite citrinų sulčių ir prieskonių. Paragaukite, ar nieko netrūksta.
Kiaušinio virimas be lukšto. Po vieną kiaušinį išmuškite į atskirą nedidelį indelį arba žemą puodelį. Pasirinkite šiek tiek didesnį puodą, užvirinkite jame vandenį, įberkite druskos ir įpilkite vieną šaukštelį baltojo vyno acto (dėl jo kiaušinio baltymas tampa standesnis), išjunkite kaitrą, kad vanduo nebeburbuliuotų (kitaip kiaušinį suplėšys į skutelius).
Šaukštu arba šluotele išmaišykite vandenį, kad susidarytų sūkurys ir įleiskite kiaušinį į vidurį Karštame vandenyje kiaušinį palaikykite ne trumpiau nei 2 minutes, bet neilgiau nei 3. Optimaliausiais laikas – 2 minutės ir 30 sekundžių.
Kiaušinį dėkite ant bandelės su jums labiausiai patinkančiais ingredientais – tai gali būti lašiša, kumpis, plikyti špinatai, kepti grybai ir pan. Galiausiai bandelę su kiaušiniu apliekite pasigamintu padažu ir apibarstykite džiovintos saldžiosiosios paprikos prieskoniais.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Čepsėk“