Medaus ir bananų tortas be cukraus
Medaus lakštai be cukraus (3 vnt. 32×20cm)
Reikės:
- 220 g bananų,
- 100 g medaus,
- 2 kiaušiniai,
- 200 g speltų miltų (galite keisti paprastais),
- 1 a. š. sodos,
- 40 g graikinių riešutų,
- 50 g aliejaus,
- 50 g obuolienės ar riešutų sviesto (abu labai tinka, jei neturite, galima tiesiog vandeniu sudrėkinti lakštus prieš sutepant tortą).
Bananus pertrinti su medumi, sudėti kiaušinius, supilti aliejų ir išplakti iki vientisos masės. Sudėti persijotus miltus bei sodą, išmaišyti. Ant kepimo popieriaus nusibrėžti apskritimus ir ištepti tešla, du ar tris pabarstyti graikiškais riešutais, kepti apie 5-6 min 200°C, kol paruduoja. Aš kepiau skardelėse 32x20 cm, išklotose kepimo popieriumi, ištepiau tešla, padalinau maždaug, kad užtektų trims skardelėms, gavosi trys lakštai, kuriuos perpjoviau per pusę.
Jogurto ir grietinėlės kremas
Reikės:
- 400 g plakamosios grietinėlės (naudoju 30%),
- 350 g graikiško jogurto,
- 100 g agavų sirupo,
- 50 g vandens,
- 15 g želatinos miltelių.
Į vandenį supilti miltelius ir truputį pakaitinti, kol ištirps. Nukėlus nuo kaitros, supilti agavų sirupą, išmaišyti ir supylus jogurtą, paplakti. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, supilti į šią masę jogurto mišinį ir perplakti. Padėti 15 min į šaldytuvą, kol pradės stingti. Pertepti tortą.
Juodųjų serbentų putėsių kremas tortui aptepti
Reikės:
- 100 g vandens,
- 100 g serbentų sulčių,
- 30 g agavų sirupo,
- 12 g (3 a. š.) želatinos miltelių,
- 200 g plakamosios grietinėlės.
Paruošimo būdai galimi net keli, šįkart rinkausi tokį, kaip kremui – iš vandens, sulčių ir želatinos miltelių paruošiau želę, kai pradėjo stingti, drebučius sumaišiau su plakta grietinėle ir paplakiau iki vientisos masės. Tortą aptepiau du kartus.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Mėgėja kepėja“