Gaminau visiškai improvizacinį patiekalą, kuris gavosi netgi geriau nei tikėjausi, tad nusprendžiau juo pasidalinti ir su jumis.
Kalakutienos suktinukai su sūriu
Reikalingi produktai:
- 300 g kalakuto krūtinėlės filė,
- 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
- 1/2 raudonosios paprikos,
- 1 kiaušinio,
- 1/2 puodelio džiūvėsėlių,
- saldžiųjų paprikų miltelių,
- jūros druskos,
- maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Kalakutienos filė išmušame ir pagardiname druska, pipirais bei saldžiąja paprika.
Kiaušinį išplakame su žiupsneliu druskos. Lėkštėje paruošiame džiūvėsėlius.
Ant mėsos kraštelio dedame juostelėmis pjaustytos paprikos, šiek tiek sūrio. Viską susukame į suktinuką ir persmeigiame mediniu pagaliuku. Dedame į kiaušinio plakinį, išvoliojame džiūvėsėliuose ir guldome į kepimo indą. Kartojame tą patį su visais filė gabaliukais.
Kepame 25-30 minučių 180 °C orkaitėje.
Prie šių suktinukų dera pesto padažas. Patiekiame su mėgstamu garnyru, gaiviomis salotomis.
Mėsa šiek tiek sausoka, labiausiai dėl džiūvėsėlių, bet įdaras tikrai gelbsti padėtį. Jei norisi šiek tiek labiau paimprovizuoti, prieš baigiant kepti ant suktinukų uždėkite mocarelos arba trintų pomidorų.
Valgydama galvojau, kad šie suktinukai šiek tiek man primena Kijevo kotletus. Tik sveiką jų versiją, be jokių riebalų.
Paprika ir pelėsinis sūris suteikia išskirtinio, aitresnio skonio. Jeigu nemėgstate paprikos, naudokite pakepintus špinatus.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“