Tobulai paprastas, bet dėl to ne mažiau skanus.
Cukinijų apkepas su šonine ir sūriu
Reikės:
- 5 kiaušinių,
- 150 g miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 375 g tarkuotų cukinijų,
- 1 didelio svogūno,
- 200 g karštai rūkytos šoninės,
- 1 puodelio tarkuoto fermentinio sūrio,
- 60 ml aliejaus,
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Tarkuotas cukinijas nuspauskite – pašalinkite kuo įmanoma daugiau skysčio. Šoninę supjaustykite kubeliais, sukapokite svogūną.
Kiaušinius išplakite dideliame dubenyje. Berkite miltus, kepimo miltelius. Dėkite tarkuotas cukinijas, svogūnus, šoninę, sūrį, aliejų ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Kepimo formą ištepkite riebalais, į ją supilkite masę. Kepkite apie 40-45 minutes. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. Storesnis apkepas keps ilgiau.