Daržovių sriuba su faršo ir sūrio kukuliukais
Reikės:
- 3-4 bulvių,
- 2 pomidorų,
- 1 svogūno,
- 1-2 skiltelių česnako,
- 300 g įvairių daržovių (aš naudojau morką, dalį kalafioro ir šaldytus žirnelius),
- 2-3 l sultinio (priklauso nuo norimo sriubos tirštumo),
- druskos, pipirų,
- lauro lapo,
- petražolių, krapų.
Mėsos kukuliams:
- 300 g mėgstamo faršo su prieskoniais
Sūrio kukuliams:
- 150 g sūrio,
- 1 nedidelio kiaušinio,
- 40 g sviesto,
- apie 100 g miltų,
- krapų, druskos.
Paruošimo būdas
Sūrio kukuliams sūrį sutarkuoti smulkia tarka, įmušti kiaušinį, berti druską, smulkintus krapus – išmaišyti. Tada dėti sviestą, berti miltus, minkyti tešlą ir iš jos padaryti mažus kukuliukus.
Į puodą pilti sultinį, dėti lauro lapą ir užvirinti. Kai užvirs, sudėti iš faršo padarytus kukulius, pavirti apie 5 min., tada sudėti pjaustytas bulves. Kol viskas virs, pakepinti keptuvėje svoguną su česnaku ir pomidorus. Po to sudėti į puodą, taip pat dėti daržoves (jei virsite su žirneliais, juos reikia dėti baigiant virti) ir pavirti kelias minutes.
Tada dėti sūrio kukuliukus, dar pavirti apie 4-5 min. Galiausiai suberti žirnelius, smulkintus žalumynus ir prieskonius.
Galite pagardinti grietine, bet ir be jos skanu.
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“