Šis nesudėtingai paruošiamas patiekalas turėtų patikti makaronų gerbėjams, ieškantiems naujų receptų. Taip pat tiems, kurie mėgsta patiekalus iš paprastų kasdienių produktų.
Spagečius galite pakeisti bet kokiais kitais makaronais.
Makaronai su vištienos kukuliais
Reikės:
- 450 g vištienos faršo,
- mažo svogūno,
- skiltelės česnako,
- 100 g džiūvėsėlių,
- 70 g kietojo sūrio,
- petražolių,
- 1 kiaušinio,
- druskos ir juodųjų pipirų,
- 800 ml pomidorų savo sultyse,
- 1 a. š. itališkų priekoninių žolelių mišinio,
- 350 g spagečių ar kitų makaronų,
- 2 v. š. augalinio aliejaus.
- Patiekalui apibarstyti – tarkuoto kietojo sūrio ir bazilikų ar kitų žolelių.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą apšlakstykite aliejumi ir dėkite į orkaitę, kad įkaistų.
Į dubenį dėkite faršą, smulkintą svogūną ir česnaką, kapotas petražoles, kiaušinį, tarkuotą kietąjį sūrį ir džiūvėsėlius. Apibarstykite druska, pipirais ir gerai išmaišykite iki vienalytės masės.
Suformuokite nedidelius rutuliukus. Šiek tiek apšlakstykite ar aptepkite juos aliejumi, išdėliokite ant įkaitintos skardos ir dėkite kepti maždaug 30 min. Keletą kartų papurtykite skardą, kad kukuliukai vienodžiau keptų.
Tuo tarpu užkaiskite puodą ar gilią keptuvę, supilkite pomidorų masę, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais, pavirinkite. Kai kukuliukai iškeps, suverskite juos į pomidorų padažą.
Išvirkite spagečius, nukoškite ir sudėkite į puodą su kukuliukais.
Dėkite į lėkštes, puoškite šviežiais bazilikais, apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.