Šokoladinis pyragas
Reikalingi produktai
Pyragui:
- 225 g miltų;
- 350 g cukraus;
- 100 g kakavos miltelių;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 0,5 šaukštelio sodos;
- 2 kiaušiniai;
- 250 ml pieno;
- 125 ml aliejaus;
- 2 šaukštai vanilės ekstrakto;
- 250 ml verdančio vandens.
Glajui:
- 200 g šokolado;
- 200 ml grietinėlės.
Kaip gaminti
Dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite aliejų, vanilės ekstraktą, suberkite cukrų ir kakavą, įsijokite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Išmaišykite, pamažu supilkite pieną. Dar kartą gerai išmaišykite ir po truputį pilkite verdantį vandenį vėl atsargiai maišydami.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ° C. Pyrago tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę (26 cm skersmens). Kepkite apie 40-50 minučių (patikrinti galite mediniu pagaliuku). Iškepusį pyragą atvėsinkite.
Glajui į dubenėlį suberkite smulkintą šokoladą, pakaitinkite. Kai šokoladas ištirps - supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinkite. Pasiruoštu glajumi apliekite pyragą.
Receptu pasidalino „Kartą virtuvėje“