Savaitgalį pasitikime skaniai: purus ir minkštas šokoladinis pyragas

2018 m. rugsėjo 21 d. 13:06
„Kartą virtuvėje“
Receptas
Šį pyragą galite naudoti ir kaip biskvitą tortui su įvairiausiais pertepimais. O iš nurodyto produktų kiekio iškepsite nemenką pyragą. 
Daugiau nuotraukų (3)
Šokoladinis pyragas
Reikalingi produktai
Pyragui:
  • 225 g miltų;
  • 350 g cukraus;
  • 100 g kakavos miltelių;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 0,5 šaukštelio sodos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 250 ml pieno;
  • 125 ml aliejaus;
  • 2 šaukštai vanilės ekstrakto;
  • 250 ml verdančio vandens.
Glajui:
  • 200 g šokolado;
  • 200 ml grietinėlės.
Kaip gaminti
Dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite aliejų, vanilės ekstraktą, suberkite cukrų ir kakavą, įsijokite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Išmaišykite, pamažu supilkite pieną. Dar kartą gerai išmaišykite ir po truputį pilkite verdantį vandenį vėl atsargiai maišydami.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ° C. Pyrago tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę (26 cm skersmens). Kepkite apie 40-50 minučių (patikrinti galite mediniu pagaliuku). Iškepusį pyragą atvėsinkite.
Glajui į dubenėlį suberkite smulkintą šokoladą, pakaitinkite. Kai šokoladas ištirps - supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinkite. Pasiruoštu glajumi apliekite pyragą.
Receptu pasidalino „Kartą virtuvėje“
šokoladinis pyragasreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.