Ar bandėte kepti duoną? Aš išbandžiau, siūlau ir jums.
Moliūginė duona
Reikalingi produktai:
- 1 1/4 puodelio trintų moliūgų;
- 2/3 puodelio rudojo cukraus;
- 2 v. š. kokosų aliejaus;
- 2 kiaušiniai;
- 1 a. š. malto cinamono;
- 1/2 a. š. muskato;
- 1/4 a. š. maltų gvazdikų;
- 1/4 a. š. druskos;
- 1/8 a. š. malto imbiero;
- 1 1/2 puodelio speltų miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. valgomosios sodos;
- 2/3 puodelio razinų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinam iki 180 °C.
Kokosų aliejų ištirpdome, kiaušinius išplakame atskirai. Visus ingredientus sumaišome dubenyje.
Duonos tešlą supilame į nedidelę kepimo formą duonai, prieš tai ją lengvai patepę kokokų aliejumi.
Kepame 50-60 minučių. Išimame iš orkaitės kai įsmeigus medinį pagaliuką jį ištraukiame neaplipusį tešla. Iškepusią duoną išimame iš kepimo formos ir leidžiame atvėsti.
Duoną laikome įvynioję į kepimo popierių, kad nesudžiūtų.
Skaniausia valgyti šviežią.
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“