Moliūginė duona. Išbandykite ir jūs

2018 m. rugsėjo 19 d. 10:02
Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“
Receptas
Sunkiai rasime patiekalą, kurio būtų neįmanoma pagaminti su moliūgais. Ši daržovė tinka tiek gaminant gėrimus, tiek troškinius arba sriubas, tiek saldumynus. 
Daugiau nuotraukų (1)
Ar bandėte kepti duoną? Aš išbandžiau, siūlau ir jums.
Moliūginė duona
Reikalingi produktai:
  • 1 1/4 puodelio trintų moliūgų;
  • 2/3 puodelio rudojo cukraus;
  • 2 v. š. kokosų aliejaus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 a. š. malto cinamono;
  • 1/2 a. š. muskato;
  • 1/4 a. š. maltų gvazdikų;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1/8 a. š. malto imbiero;
  • 1 1/2 puodelio speltų miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. valgomosios sodos;
  • 2/3 puodelio razinų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinam iki 180 °C.
Kokosų aliejų ištirpdome, kiaušinius išplakame atskirai. Visus ingredientus sumaišome dubenyje.
Duonos tešlą supilame į nedidelę kepimo formą duonai, prieš tai ją lengvai patepę kokokų aliejumi.
Kepame 50-60 minučių. Išimame iš orkaitės kai įsmeigus medinį pagaliuką jį ištraukiame neaplipusį tešla. Iškepusią duoną išimame iš kepimo formos ir leidžiame atvėsti.
Duoną laikome įvynioję į kepimo popierių, kad nesudžiūtų.
Skaniausia valgyti šviežią.
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“
moliūgų duona^Instantmoliūgai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.