Troškintas karpis: puikus patiekalas iš be reikalo nuvertintos lietuviškos žuvies

2018 m. rugsėjo 13 d. 14:26
Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“
Receptas
Jaučiu nostalgiją šiai žuviai. Patikėsit ar ne, bet vaikystėje be galo mėgau žvejoti. Sekdavosi puikiai, dažnai grįždavau su laimikiu. Tad karpis man visiškai ne svetima žuvis, sakyčiau, net labai pažįstama.
Daugiau nuotraukų (2)
Daug kas karpio privengia dėl jo kaulų arba tiesiog dėl to, jog tai paprasta tvenkinių žuvis. Bet ar esate kada ragavę tobulai ištroškinto karpio, o ne šiaip sau keptuvėje pačirškinto? Jo mėsa minkštutė, tirpstanti burnoje.
Tiesa, jeigu kaulų nepašalinsite, tikrai bus šiek tiek vargo, bet ne tiek daug, kad nebūtų verta išbandyt šio recepto.
Kartais nuvertiname vietinę, lietuvišką žuvį, o tikrai nevertėtų - tereikia rasti gerų receptų. Vienu iš jų ir dalinuosi šiandien. 
Troškintas karpis
Reikalingi produktai: 
  • 1 šviežias karpis;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 6 česnako skiltelės;
  • 1 svogūnas;
  • 1/3 puodelio sauso baltojo vyno;
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 1 puodelis pieno;
  • 1/2 puodelio 10% riebumo grietinėlės;
  • 3 puodeliai špinatų lapų;
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano;
  • 1 v. š. smulkintų petražolių.
Kaip gaminti 
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Išpjaustome karpį file gabalėliais arba supjaustome dideliais gabaliukais kartu su kaulais. Dedame į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių po maždaug 3 minutes. Iškepus perkeliame į lėkštę.
Toje pačioje keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame smulkintą česnaką ir pakepiname minutę. Suberiame smulkintą svogūną ir pakepiname dar porą minučių. Įpilame vyną ir leidžiame jam užvirti. Daliai vyno išgaravus, suberiame juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus ir troškiname porą minučių.
Sumažiname ugnį. Į keptuvę supilame pieną, grietinėlę, ir maišome, kol užvirs. Įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.
Sudedame špinatus ir iš lėto įmaišome į padažą. Suberiame sūrį ir maišydami troškiname dar minutę.
Žuvį dedame atgal į keptuvę, užpilame padažu, apiberiame smulkintomis petražolėmis ir patroškiname dar minutę ar dvi.
Karpis būna itin minkštas ir sultingas. Patiekiame su daržovėmis, salotomis, ryžiais ar kitu mėgiamu garnyru.
Likučius dedame į pietų dėžutes ir valgome kitą dieną su kitu garnyru.
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“
karpisžuvies patiekalai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.