Sausainiai su obuoliais
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 1 trynys,
- 100 g šalto sviesto,
- 50 g cukraus,
- 180-200 g miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 1 v. š. grietinės,
- žiupsnio druskos,
- vanilės aromato – pagal skonį.
Įdarui:
- 2-3 obuoliai (man užteko 2 didesnių).
Sausainiams aptepti:
- kiaušinio baltymas,
- 2-3 v. š. cukraus,
- 1-1,5 a. š. cinamono.
Kaip gaminti
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Trynį, grietinę, vanilę ir cukrų išplakti.
Sviestą sukapoti, sudėti į miltus, sutrinti rankomis į trupinius, tada supilti trynį su cukrumi ir grietine, suminkyti tešlą (tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų). Įvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Įdarui obuolius nuplauti, nulupti, perpjauti perpus, pašalinti sėklas ir supjaustyti maždaug 7 mm storio riekelėmis.
Aptepimui kiaušinio baltymą truputį paplakti. Cukrų sumaišyti su cinamonu.
O dabar gaminame sausainius. Stalą pamiltuoti, iškočioti maždaug 3-4 mm storio tešlos lakštą, išspausti apskritimus tokio dydžio, kad tilptų obuolio riekelė (mano formelė buvo 7 cm skersmens), dėti obuolį ir užlenkti.
Viršų aptepti baltymu, pamerkti į cukraus ir cinamono mišinį.
Kepti 180-190 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min., priklausomai nuo jūsų orkaitės.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“