Pasigaminkite žemės riešutų sviesto patys – jo skonis nustebins

2018 m. rugsėjo 12 d. 09:06
„Vegan Pipiras“
Receptas
Naminis žemės riešutų sviestas yra pats skaniausias. Jame nerasite jokių priedų. 
Daugiau nuotraukų (14)
Dalinamės išsamiu receptu, kaip pasigaminti jį namuose. Žinoma, reikės gero S formos smulkintuvo! 
Žemės riešutų sviesto panaudojimas labai platus – nuo tepimo ant duonos gaminat sumuštinius, skanaujant su vaisiais ar koše iki sausainių ar pyragų kepimo! Skonis išties nustebinti gali bet kurį.
Žemės riešutų sviestas
Reikės:
  • 500 g žemės riešutų,
  • druskos (pagal poreikį, tačiau nebūtina).
Kaip gaminti 
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Riešutus nuplauti vandeniu (galite dubenyje arba po čiaupu).
3. Palikti kiaurasamtyje kelias minutes, kad nutekėtų vanduo. 
4. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
5. Ant kepimo popieriaus berti riešutus.
6. Dėti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min.
7. Riešutai bus pakepinti, kai pradės sklisti skanus kvapas ir jie įgaus gelsvą spalvą.
8. Ištraukti riešutus, atvėsinti.
9. Nulupti. Smagiausia su vaikų kompanija.
10. Galite skanauti arba gaminti riešutų sviestą.
Kaip nulupti riešutus
1. Riešutus lupti po vieną, dėti į kitą dubenėlį.
2. Supilti riešutus į audinio skiautę, patrinti rankomis, perrinkti.
3. Paimti nedidelę saują, trinti riešutus delnuose, pašalinti luobelių likučius.
Kalbant apie riešutus, jie turi būti pakepinti, bet ne perkepinti!
Pakepintų riešutų nuotrauka:
1. Tamsiai rudi – šie riešutai yra kepinti 20 min., tai blogai pakepinti riešutai. Tiksliau pasakius, jie perkepę ir iš jų riešutų sviestas nesigaus!
2. Šviesiai rudi – šie riešutai yra kepinti 10-15 min., jie yra kokybiškai pakepinti - pradėjo skleisti savo aliejų. To pakanka, kad pavyktų kokybiškai pagaminti riešutų sviestą savo namuose!
Norint pagaminti riešutų sviestą, būtina riešutams leisti visiškai atvėsti. Gerai nulupti, kad neliktų luobelių, nes jos riešutų sviestui gali suteikti kartumo.
Riešutų sviesto gaminimas
Gaminimui reikia gero ir galingo S formos smulkintuvo. Su 700w smulkintuvu man asmeniškai nebuvo pavykę pagaminti. Gaminimui naudojau 1400w kombainą. Pagamina per 4-5 minutes.
1. Nuluptus riešutus berti į S formos smulkintuvą.
2. Įjungti smulkintuvą. Pradžioje matysite riešutų trupinius.
3. Smulkinant keisis forma. Masė susisuks į rutulį.
4. Vėliau gumulas virs vientisa mase.
5. Riešutų sviestas su mažų riešutukų prieskoniu.
6. Paruoštas kokybiškas riešutų sviestas.
Geros tekstūros riešutų sviestas paruoštas ir galite skanauti! Skanaukite su vaisais, duona, ant košių ir dar daug ko.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Vegan Pipiras“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.