- mėsingos krevetės (500 g),
- sultingi pomidoriukai (20 vnt.),
- traškūs kukurūzai (150 g),
- „žuvingos“ midijos (300 g),
- karšta Chalapos paprika (vadinamasis jelapenas( (1 vnt.),
- dieviškasis česnakas (5-8 skiltelės),
- kvpaniosios kalendros (saujelė),
- žaliosios citrinos gaivumas (1 vnt. sultys),
- mėsa – Čiorizo dešrelės gabaliukas (130 g),
ir visus juos sujungia sviesto gabalėliu ir druskos žiupsneliu pagardintas sultinys iš jų pačių sulčių, skonio receptoriai atsisako tikėti, kad tai vyksta iš tikrųjų: kojos pradeda tirpti, akyse temsta, o tu karštligiškai dairaisi aplinkui ieškodamas didesnio šaukšto, nes vienintelis tavo tikslas – kuo greičiau tai pakartoti. Visko po dvigubai.
Mažųjų kukurūzų burbuoles, pomidoriukus supjaustome į dvi-tris dalis. Sutarkuojame ️česnakus, smulkiai supjaustome Čiorizo dešrelę ir papriką.
Visus produktus metame į didelį puodą, gerai išmaišome ir paskirstome po lygiai į molinius indelius, ant viršaus uždėdami po gabalėlį sviesto.
Troškiname netiesioginėje kaitroje 200°C temperatūroje apie 20-25 minutes.
Skanaus!
Receptas iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“