Pyragas jau garuoja ant mano stalo – skanus, drėgnas, ir ko gi daugiau iš jo galima norėti?
Varškės keksas su kriaušėmis
Masei paruošti užtruksite 15 min., keksas iškeps per 50-60 min.
Reikės:
- 280 g varškės;
- 230 g miltų;
- 180 g cukraus;
- 120 g sviesto;
- 3 kiaušinių;
- 2 didesnių kriaušių (naudojau 4 mažas);
- 1,5 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 1 saujos graikinių riešutų arba migdolų (aš nedėjau).
Kaip gaminti
Varškę pertrinkite per sietelį, kad masė būtų vientisa, neliktų grūdelių. Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, įmaišykite varškę. Po vieną įmuškite kiaušinius ir masę gerai išmaišykite.
Kriaušes nulupkite, išimame sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
Jeigu pyragą kepsite su riešutais, juos pasmulkinkite (galima dar truputį pakepinti sausoje keptuvėje, jeigu turite laiko, bus intensyvesnis skonis). Į tešlą įsijokite miltus su kepimo milteliais. Sudėkite kriaušes, riešutus ir išmaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių (ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku).
Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“