Pyragas gavosi nepaprastai skanus, purus ir drėgnas.
Pasak vyro, tai mano pats pačiausias obuolių pyragas, kad net prikibti nėra prie ko.
Receptas labai paprastas, o produktų kiekis – minimalus. Beje, pyragas be jokių riebalų!
Nedaugžodžiaudama dalinuosi receptu su jumis.
Tarkuotų obuolių pyragas
Reikės:
- 1 stiklinės miltų (160 g),
- 1 stiklinės cukraus (150-200 g),
- 3 kiaušinių,
- 4-5 obuolių (didesnių),
- citrinos sulčių (pagal skonį),
- 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Kaip gaminti
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, įmaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais.
Obuolius sutarkuoti, sumaišyti su citrinos sultimis.
Į kiaušinių ir miltų masę sudėti tarkuotus obuolius ir išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą masę.
Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 35 min.
Viskas. Aš pyragą apibarsčiau cukraus pudra ir pagardinau spanguolėmis.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Gamink su Audrone“