Purus ir drėgnas tarkuotų obuolių pyragas – nepaprastai skanus

2018 m. rugsėjo 3 d. 11:43
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Palydint vasarą ir pasitinkant rudenį nuo vyro gavau rudeninių gėlių – astrų puokštę. Tada ir nusprendžiau, kad reikia iškepti pyragą – ir ne bet kokį, o tarkuotų obuolių!
Daugiau nuotraukų (3)
Pyragas gavosi nepaprastai skanus, purus ir drėgnas. 
Pasak vyro, tai mano pats pačiausias obuolių pyragas, kad net prikibti nėra prie ko.
Receptas labai paprastas, o produktų kiekis – minimalus. Beje, pyragas be jokių riebalų!
Nedaugžodžiaudama dalinuosi receptu su jumis.
Tarkuotų obuolių pyragas
Reikės:
  • 1 stiklinės miltų (160 g),
  • 1 stiklinės cukraus (150-200 g),
  • 3 kiaušinių,
  • 4-5 obuolių (didesnių),
  • citrinos sulčių (pagal skonį),
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Kaip gaminti 
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, įmaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais.
Obuolius sutarkuoti, sumaišyti su citrinos sultimis.
Į kiaušinių ir miltų masę sudėti tarkuotus obuolius ir išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą masę.
Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 35 min.
Viskas. Aš pyragą apibarsčiau cukraus pudra ir pagardinau spanguolėmis.
Skanaus! 
Receptu pasidalino „Gamink su Audrone“
obuolių pyragasreceptasobuoliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.