Reikės:
- 600-700 g žuvies filė (aš naudojau menkės)
Žuvies marinatui:
- 4 šaukštai šviežių smulkintų petražolių,
- 2 šaukštai šviežių smulkintų kalendrų,
- 125 ml alyvuogių aliejaus,
- 4 arbatiniai šaukšteliai saldžios paprikos,
- 1 arbatinis šaukštelis šviežio trinto imbiero,
- pusės citrinos sulčių.
Padažui:
- 400 g skardinė kapotų pomidorų savo sultyse,
- 2 skiltelės trinto česnako,
- 1 arbatinis šaukštelis kumino,
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus,
- druska, pipirai pagal skonį,
- 2 morkos, pjaustytos plonais griežinėliais,
- 1 plonai pjaustytas svogūnas,
- 15-20 žalių/juodų alyvuogių,
- citrinos ar apelsino griežinėlių,
- alyvuogių aliejaus,
- smulkintų petražolių ir kalendrų.
Kaip gaminti
Sumaišome marinato ingredientus ir užpilame ant žuvies, pastatome šaltai 1 valandai. Kol žuvis marinuojasi, įkuriame kepsninę. Gaminsime tiesioginėje kaitroje, 130-150°C temperatūroje.
Į tadžiną (specialų marokietišką indą troškiniams gaminti) įpilame truputį aliejaus, ant dugno gražiai išdėliojame morkų griežinėlius, paskui svogūnus ir užpilame paruoštu padažu. Uždengiame ir troškiname 20 minučių.
Ant viršaus dedame žuvies filė, supilame marinatą, sumetame alyvuoges ir pabaigai – citrinos ar apelsino griežinėlius. Troškiname uždengę 15 minučių, 15 minučių atidengę. Pabarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir kalendromis.
Garnyrui tinka ryžiai, kuskusas ar tiesiog daržovės.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“