Kitoks „Napoleonas“ su šaltalankiais: ir skonis, ir vaizdas – įspūdingas

2018 m. rugpjūčio 31 d. 13:56
„Mėgėja kepėja“
Receptas
Kažkada, iškepusi pirmąjį „Napoleono“ tortą su tešla be grietinės, nusprendžiau, kad tik iš tokios tešlos ir kepsiu šiuos tortus. 
Daugiau nuotraukų (1)
Kai iškepiau netikrą Napoleono tortą su pistacijų kremu ir avietėmis, sakiau, kad jis – pats skaniausias. 
Dabar, iškepusi jį su šaltalankių kremu, taip tvirtai nesakyčiau, tiesą sakant nežinau, negaliu nuspręsti kuris iš jų skanesnis – ar su pistacijomis, ar su šaltalankiais.
Jei tik mėgstate šias stebuklingas uogytes, tikrai rekomenduoju išbandyti – man įspūdį paliko ir vaizdas, ir žinoma, skonis.
Trapios tešlos tortas su šaltalankiais. Arba Napoleono anūkas
Tešlai reikalingi produktai (11 lakštų x 11cm)
  • 350 g miltų,
  • 200 g sviesto,
  • 100 g ledinio vandens,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 g citrinos rūgšties arba 1 a.š. baltojo vyno acto,
  • žiupsnelis druskos.
Jei turite smulkintuvą, tešlą padaryti bus tikrai paprasta. Miltus ir šaltą sviestą susmulkinkit iki trupinių, tada supilkite likusius produktus ir dar truputį patrinkite, kol viskas susijungs. Padalinkite tešlą į 11 dalių (jei norite – mažiau) ir suvynioję į plėvelę palikit bent valandai šaldytuve. 
Jei smulkintuvo neturite, miltus su sviestu galite arba kapoti peiliu (darbo daug, bet kartais verta pavargti) arba paskleisti miltus, ant jų tarka sutarkuoti sviestą ir pirštų galiukais, stengiantis nesušildyti sviesto, sutrinti iki šlapių trupinių. Prieš tai vandenį paplakit su kiaušiniu ir actu ir padėkit į kamerą, kad pašaltų. Kai trupinukai padaryti, supilkite iš kameros išimtą paplaktą kiaušinį su vandeniu, kuo greičiau permaišykit ir, padalinę gabaliukais, suvynioję į plėvelę, palikit atšalti. 
Kočiokite ant sviestinio popieriaus, apipjaukit reikiama forma, pabadykit šakute ir kepkite 200°C apie 7-8 min., kol parus.
Šaltalankių kremas
Reikalingi produktai:
  • 1 kiaušinis,
  • 60 g cukraus,
  • 200 g šaltalankių sulčių,
  • 10 g miltų,
  • 10 g krakmolo,
  • žiupsnelis druskos.
Kiaušinį išsukti su cukrumi, miltais ir krakmolu, supilti sultis, ant vidutinės ugnies kaitinti, nuolat maišant, kol sutirštės. Ištepti 4 lakštus, palikti sustingti. Likusį kremą sumaišyti su 340 g išplakto sviesto – tai bus kremas tortui aptepti. Jei nuspręsite neaptepti torto, kremą sunaudokite tiesiog pertepimui ar virkite truputį mažiau.
Vanilinis kremas
Reikalingi produktai:
  • 3 tryniai,
  • 20 g miltų,
  • 10 g krakmolo,
  • 400 g pieno,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • 100 g sviesto,
  • keli trupinukai druskos.
Trynius išsukti su cukrumi ir miltais, supilti užkaitintą pieną plonyte srovele nuolat maišant ir kaitinti ant nedidelės ugnies maišant, kol sutirštės. Arba pirmiausiai sumaišyti produktus, išskyrus sviestą, ir tuomet kaitinti, nuolat maišant, iki sutirštėjimo. Nukėlus nuo ugnies, įmaišyti sviestą, uždengti plėvele ir palikti visiškai atvėsti. 
Arba, jei skubate, galima sutepti ir dar vos šiltu, taip ir aš dariau, tuomet greičiau tortas „subręs“. Jei norite puresnio kremo – sviestą išplakit iki baltumo ir tuomet įplakite po šaukštą kremo.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Mėgėja kepėja“
tortastortas Napoleonas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.