Pamokė, kaip virš laužo iškepti ėriuką – abejingų jam neliks

2018 m. rugpjūčio 27 d. 19:28
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Receptas
Ar gali būti kas nors geriau už degantį laužą ir linksmai besišnekučiuojanti draugų būrį aplink jį? Taip! Virš to laužo lėtai, mažame karštyje kepamas ėriukas! 
Daugiau nuotraukų (3)
Būtinai pasirūpinkite užkandžiais, nes ėriukas keps 6-8 valandas. Po kurio laiko pasklils toks puikus kvapas, kad subėgs visi rajono kaimynai.
Ėriukas argentinietiškai 
Reikės:
15-20 kg ėriuko,
sūrymui (salmuerai) – druskos, tarkuotų česnakų, laurų lapų, šviežių rozmarinų, vandens (turi būti labai sūru ir aštru nuo česnakų), 
čimičiurio padažo.
Kaip gaminti
Ėriuko visiškai nemarinuojame ir nenaudojame jokių prieskonių. Ėriuką taip kepsime žemoje temperatūroje apie 4 valandas. Kepimo temperatūra turi būti tokia, kad laikant ranką šalia mėsos virš ugnies ją būtų galima išlaikyti apie 30 sekundžių. 
Po 4 valandų kas 20-30 minučių pradedam šlakstyti sūrymu (salmuera). Jį laikome visada karštai, kad šlakstant neatšaldytume mėsos. Ėriuką visą laiką kepame tik is vidinės pusės ir tik likus valandai apsukame ir kepame kitą pusę.
Vidinė temperatūra storiausioje vietoje turėtų būti 65-72°C. Kaitrą reguliuojame didindami ir mažindami laužą ir artindami – tolindami ėriuką nuo ugnies.
Malkų pasiruošiame daug, kokius 5-6 maišelius (tokio dydžio, kokio parduodami degalinėse). Kepame tik ant lapuočių ar vaismedžių, jokiu būdu nenaudojame spygliuočių. 
Patiekiame su čimičiurio padažu.
Skanaus! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.